Studenter slipper ikke eksamen: - Feilen funnet

- Feilene er funnet og rettet opp, og systemene fungerer som de skal, sier Utdanningsdirektoratet.

Den skriftlige eksamenen i norsk hovedmål ble mandag preget av voldsomme tekniske problemer. Her fra eksamen i norsk på Åssiden Videregående skole. 📸: Frederik Ringnes / NTB
Den skriftlige eksamenen i norsk hovedmål ble mandag preget av voldsomme tekniske problemer. Her fra eksamen i norsk på Åssiden Videregående skole. 📸: Frederik Ringnes / NTB Vis mer

Systemene fungerer og eksamen går som normalt de neste dagene, opplyser Utdanningsdirektoratet etter mandagens kaos.

Den skriftlige eksamenen i norsk hovedmål ble mandag preget av voldsomme tekniske problemer. Datatrøbbel gjorde blant annet at mange ikke fikk levert, og noen fikk ikke engang lest oppgaven. I Møre og Romsdal var problemene så store at eksamen ble avlyst.

Feilene er funnet

Tirsdag opplyser Utdanningsdirektoratet til NTB at eksamen går som planlagt de neste dagene.

– Feilene er funnet og rettet opp, og systemene fungerer som de skal. Vi jobber fortløpende med at noe tilsvarende ikke skal skje, og at eksamen går som planlagt de kommende dagene slik at elevene får en best mulig eksamensopplevelse, sier direktør Morten Rosenkvist i Utdanningsdirektoratet til NTB tirsdag morgen.

Ba om en redegjørelse

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) ba mandag Utdanningsdirektoratet om en redegjørelse for å få klarhet i hva som skjedde og hva som gjøres for å forhindre at dette skjer igjen.

– Sånn skal vi ikke ha det. Eksamen er en viktig del av elevenes sluttvurdering, sa Brenna i en pressemelding mandag ettermiddag.