State of JS 2021 endelig klar - hvem vinner rammeverk-krigen?

State of JS-resultatene, Node.js til OpenJS Foundation, Next.js 12, grafer i GitHub og Chrome/Firefox 100.

State of JS 2021 er klar.
State of JS 2021 er klar. Vis mer

Dette var uken for helter 👑, evig kjærlighet ❤️ og en stadig stabiliserende pandemi som gir deg og dine venner muligheten til å spasere ute på byen 🦆. Og 2 149 ting skjedde i frontend-verdenen!

Resultatene fra State of JS er ute! 📣

Nei, du leste ikke feil! State of JS 2021 måtte utsettes, mest sannsynlig på grunn av en “liten forkjølelse”… Men den som venter på noe godt venter aldri for lenge!

Det var imidlertid ikke bare JS-verdenen som utviklet seg, men også den aktuelle undersøkelsen! Nye ferske grafer for datavisualisering, nye spørsmålstyper og muligheten til å kryssreferere datapunkter er nyheter som kan sees i de interessante resultatene!

Sjekk ut siden for å se hvem av React, Vue og Solid som ligger best an. 😱

Node.js til OpenJS-foundation™️

Denne uken ble det annonsert at OpenJS-stiftelsen tar over merkevaren Node.js fra Joyent.

Begge parter er svært positive til endringen, og hevder at det ikke vil være noen forskjell i forhold til utviklere som bidrar.

Siden engasjementet er godt i tråd med OpenJS sine aktiviteter, og basert på deres erfaring med å støtte utviklingen av JavaScript-økosystemet, vil denne endringen sannsynligvis være fordelaktig for åpen kildekode-fellesskapet på lang sikt.

Next.js 12.1! 🔝

Det var ikke bare State of JS som ga ut gode nyheter forrige uke, men også NextJS med versjon 12.1 av biblioteket!

Utgivelsen inkluderte for eksempel bedre SWC-støtte, zero-conf Jest-plugin, standalone production deployment (som resulterte i ~ 80 % mindre Docker-bilder (!!)), og fremfor alt: On-demand Incremental Static Regeneration!

Sistnevnte lar deg for eksempel oppdatere siden din når innhold fra ditt hodeløse CMS opprettes eller oppdateres, i stedet for for eksempel å bruke timer.

Grafer i Github! 🧜

Denne uken ga Github også ut støtte for å lage grafer i markdown-filer. Tidligere var det kun mulig å laste opp bilder på for eksempel grafer for å oppnå samme funksjonalitet, men nå lar det JS-baserte biblioteket «Mermaid» en lage diagrammer, flytskjemaer, UML og til og med den grusomme gantt-grafen!

Chrome og Firefox 💯

Chrome og Firefox vil snart bli utgitt i versjon 100 (29.03 for Chrome, 03.05 for Firefox), som kan introdusere mulige feil i forhold til User-agent-strengen. For rundt 12 år siden, da nettlesere begynte å nå utgivelse 10, ble mange lignende problemer oppdaget.

UA-parsing fikk ikke lenger et tall i versjonen, men to. Forhåpentligvis vil ikke denne utgivelsen være like problematisk, siden begge nettleserne prøver å fikse de potensielle feilene som kan oppstå.

Til tross for dette er det noen ting som kan gå galt. Sjekk ut artikkelen for å se hvordan du kan være klar for utgivelsen:

I tillegg til disse artiklene var det noen kjente verktøy og biblioteker som hadde nye mindre utgivelser. Blant disse finner du for eksempel:

Detta var allt för mig! Vi syns säkert någon mer gång! 🤩