Se traileren til den nye React-dokumentaren: - Altså, du må se den!

React Docs blir stadig bedre, VueFire, prerendre sider i Chrome og dokumentar om React i ukas ForrigeUke.

Dette var uken hvor AI gikk for langt 🤖, hvor man stadig blir overrasket hvor vanskelig enkelte ting kan være 🧠, og hvor ikke alt alltid går etter planen 🌊.

Og 716 ting skjedde i frontend-verdenen!

React Docs blir stadig bedre

Mr. Dan (Abramov) kommer stadig med nye artikler til dokumentasjonen til React som enda er i beta. Personlig bruker jeg bare beta-dokumentasjonen så langt det går, for den er tusen ganger bedre enn den offisielle dokumentasjonen til React på reactjs.org.

Det som jeg også liker veldig godt når folka i React skriver disse sidene er at de publiserer utkastet til oss, og ber oss komme med tilbakemeldinger om det er noe som er uklart. Det er smidig det! ❤️

Uansett, det kommer stadig nye artikler og Dan har gitt oss dokumentasjon om hookene useTransition og useDeferredValue. Hooken som heter useTransition lar seg oppdatere state uten blokkere brukergrensesnittet. Nysgjerrig på hva useTransition egentlig gjør og hvordan man skal bruke det, kan du sjekke ut utkastet til artikkelen her:

Videre så har du useDeferredValue som lar deg utsette oppdatering deler av brukergrensesnittet. Under har du artikkelen som gir deg masse nyttig tips om useDeferredValue:

VueJs + Firebase

VueFire er en bibliotek som har offisiell støtte for Vue og Firebase. Det er veldig kult! Vi bruker Firebase på prosjekt og må si det funker utrolig bra. Med støtte for Composition API og litt annet snacks gjør det litt enklere å gi frontend applikasjonen din litt mer stabile ben å stå på:

Prerendre sider i Chrome

Noe av det mest utfordrende med webapplikasjoner er lastetid. Brukeren har lite tålmodighet, og det å vente på at en side skal laste mer enn ett millisekund er sinnsykt irriterende.

Utviklerne i Chrome har jobbet med mulighet for å rendre sider på forhånd, før brukeren har trykket på det 🧠. En versjon av det har jo eksistert før, uten så altfor bra støtte. Ved å rendre sider som brukeren mest sannsynligvis trykker på, vil brukeren få en mye mer smidig opplevelse med raskere sidelastinger.

Du kan bruke noe som heter Speculation Rules API som gir deg mulighet til å si hvilke sider som skal rendres på forhånd, og dette vil være tilgjengelig fra Chrome versjon 108. Og ja, det kan gjøres dynamisk ved bruk av JavaScript 🚀. Sjekk ut lenken for mer informasjon.

Vent… Dokumentar om React?

Ja, du hørte riktig. React skal faktisk få sin egen dokumentar. React har eksistert en god stund nå, men før i tiden har det jo fått sin motstand selv om det er høyt elsket den dage i dag (ja, alle elsker React ❤️). Det er Honeypot som kommer med den lille tweeten med trailer for dokumentaren som skal komme i februar neste år. Sjekk den ut her:

These days, React is everywhere – even the Honeypot team uses it! But were you paying attention a decade ago when React was first open-sourced? The JavaScript community didn’t just have a bad reaction, they couldn’t believe this project had any future. And boy howdy did the conversation get snarky. If it wasn't for a small group of passionate deve... Vis mer

Altså, du må se traileren, og se en blidfis av en Dan Abramov som dukker opp på slutten uten å si et ord. DET er klasse det!

Jeg vet fortsatt ikke om jeg trur på at det faktisk kommer en dokumentar om React, men jeg er ganske nysgjerrig. Jeg vet i såfall hva jeg skal se i februar neste år 🍿.

Litt skamløs markedsføring helt til slutt

Hva er vel en desember uten litt skamløs markedsføring! Vi i Bekk har i flere år nå kjørt Bekk Christmas i desember 🎅. Det er en adventskalender som gir deg opptil flere artikler hver dag om både teknolog, design og strategi. Du finner denne snasne kalenderen her.

Det var alt for denne gang, vi skrives en annen uke! 👩💻