Sånn lager du ditt eget Pride-flagg: - Snedig!

React Server Components, moderne CSS, Reddit-protester, Pride-flagg og React-bursdag i ukas ForrigeUke.

Caroline Odden gir deg ukas ForrigeUke, med blant annet Pride-flagg i CSS og Javascript. 📸: Bekk / kode24
Caroline Odden gir deg ukas ForrigeUke, med blant annet Pride-flagg i CSS og Javascript. 📸: Bekk / kode24 Vis mer

Dette var uken for perfekt design av nettsider som ikke finnes 🙅, hvor man må ta advarsler på alvor ☝️, og en gammel kjenning kom tilbake 🚫.

Og 1 039 ting skjedde i frontend-verdenen!

React Server Components

Trenger du et lite dypdykk React Server Components (RSC) så har jeg en fin artikkel til deg! Dan Abramov har skrevet en detaljert bloggpost om Server Components som er del 1 av totalt 3 artikler som skal gå i dybden på RSC. Artikkelen tar deg gjennom prosessen for hvordan lage de fra bunnen av men vil ta en litt mer pedagogisk tilnærming som ikke innbærer all optimaliseringsgrepene som er gjort i den faktiske implementasjonen.

Moderne CSS

Chris Coyier har gjort om et foredrag han hadde på konferansen RenderATL om til en bloggpost! Det er riktig nok en skriftlig versjon av en 45 minutters presentasjon, så her er det mye bra kunnskap gjort om til et mer leselig format. Chris skriver om hvordan moderne nettsider bruker CSS i den virkelige verden, og han har en del fine eksempler om hvordan bruke logical properties og layout, container queries, cascade layers og view transitions:

Protester på Reddit

Folk koker i sinne på Reddit! Reddit har bestemt seg for å ta betalt for tilgang til API’er, noe som vil si at tredjeparts applikasjoner som Apollo må legges ned. Redaktøreme på Reddit gikk derfor ut i streik og gjorde mange subreddit-sider utilgjengelige, og det syns jeg det står stor respekt av! Subredditen /reactjs var til og med stengt fra 12. til 14. juni, og har blitt gjort privat i etterkant som en ekstra protest til disse betalingsendringene.

Animert Pride-flagg med CSS

Vi er i juni og vi viser støtte! Det gjør også Josh Comeau som har laget en bloggpost om hvordan han har laget et animert Pride-flagg med CSS! Med en del snedige animasjonsegenskaper og keyframes i kombinasjon med React gir det et ganske kult resultat.

React er 10 år!

Det var egentlig uken før forrige uke at React hadde 10 årsjubileum, men jeg hadde lyst til å ta med den uka her likevel! 29. mai 2013 kom første commit i React-kodebasen, og det syns jeg er verdt å feire! Se så fort de vokser opp! 👶

Det var alt for denne gangen, vi skrives en annen uke! 👩💻