Oslo-folk mest bekymra for skolebarns skjermbruk

71 prosent av foreldrene i Norge er bekymret for skjermbruken til barna sine.

64 prosent av foreldrene i Oslo oppgir at de ønsker mindre skjermbruk i undervisningen i skolen, mens i Nord-Norge oppgir 38 prosent det samme.

📸: NTB
64 prosent av foreldrene i Oslo oppgir at de ønsker mindre skjermbruk i undervisningen i skolen, mens i Nord-Norge oppgir 38 prosent det samme. 📸: NTB Vis mer

Blant foreldre til barn i grunnskolen ønsker hele 49 prosent av de spurte mindre bruk av skjerm i undervisningen. Det viser en ny undersøkelse.

Kun 4 prosent ønsker mer skjermbruk, mens 41 prosent mener bruken er passe.

Vet ikke-andelen er på 6 prosent, viser en ny undersøkelse fra Opinions samfunnsmonitor.

Mest bekymra i Oslo

– Disse tallene viser at ønsket om mindre skjermbruk ikke er begrenset til en liten gruppe, men er delt av en betydelig andel foreldre, sier Tove Botnen i Opinion.

64 prosent av foreldrene i Oslo oppgir at de ønsker mindre skjermbruk i undervisningen i skolen, mens i Nord-Norge oppgir 38 prosent det samme.

– Dette kan ha flere forklaringer. Kanskje er det mer fokus på dette blant foreldre i Oslo, eller kan det skyldes at det brukes mer skjerm i undervisningen i hovedstaden enn i Nord-Norge, sier Botnen.

Eget utvalg

Hele 71 prosent av foreldrene er bekymret for skjermbruken til barna sine. Bekymringen øker med alderen på foreldrene, ifølge Opinion.

Regjeringen har opprettet et eget utvalg som skal se nærmere på konsekvensene av barns skjermbruk. Utvalget ledes av Robert Steen, tidligere helsebyråd i Oslo.