Ny app gir deg skudd­sikker bil og væpna sjåfør

- Det jeg skaper er et nødvendig onde. Det er en nødvendighet, sier amerikansk gründer.

Appen Black Wolf selvtitulerer seg som en "Personal Protection Ride-hailing App". 📸: Mattis Vaaland
Appen Black Wolf selvtitulerer seg som en "Personal Protection Ride-hailing App". 📸: Mattis Vaaland Vis mer

Black Wolf er en app som fungerer mye som Uber, men som kommer med mulighet for en skuddsikker SUV og en bevæpna sjåfør, skriver Vice.

Det er Black Wolf, et sikkerhetsselskap drevet av gründeren Kerry King Brown, som står bak appen, og som (heldigvis?) tilbyr sine tjenester i den amerikanske byen Atlanta.

- Hvem er mest på nyhetene etter å ha blitt ranet og voldtatt? Gjennomsnittsmennesket. Det jeg skaper er et nødvendig onde. Det er en nødvendighet, sa Brown til Atlanta News First, ifølge Vice.

Retter seg mot leder og skolebarn

Appen selvtitulerer seg som en "Personal Protection Ride-hailing App", som "gir en sikker og beskyttet kjøretur for barn, kvinner og menn som ønsker trygghet fra en destinasjon til en annen".

Ifølge Vice retter tjenesten seg blant annet mot ledere som kan trenge livvaktsbeskyttelse, men også til "kvinner, skolebarn og vanlige mennesker som ønsker sjelefred i denne gale verdenen".

Er opplært i privat sikkerhet

Appen tilbyr til og med en "skoleskysssjåfør"-tjeneste, som er en "dør-til-dør-løsning for foreldre som sjonglerer arbeid og familie".

Vice setter tilbudet i sammenheng med et overdrevent "kriminalitetshysteri" som herjer USA. De viser for eksempel til at den største bekymringen til Atlantas innbyggere er kriminalitet. Samtidig som at eiendoms- og voldelig kriminalitet er historisk lav.

Avisa skriver at økningen i drap i USA er drevet av trender i spesifikke nabolag, ikke amerikanske byer i sin helhet.