Nå tar Reddit betalt for API-ene - lei av å gi gratis trening

Reddit-sjef Steve Huffman setter foten ned for gratis bidrag til AI-læring.

Reddit er lei av at AI-selskap gjør seg rike på data fra plattformen deres. Nå skal de ta betalt for API-ene. 📸: <a href="https://unsplash.com/@brett_jordan?utm_source=unsplash&amp;utm_medium=referral&amp;utm_content=creditCopyText">Brett Jordan</a> / <a href="https://unsplash.com/wallpapers/apps/reddit?utm_source=unsplash&amp;utm_medium=referral&amp;utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>
Reddit er lei av at AI-selskap gjør seg rike på data fra plattformen deres. Nå skal de ta betalt for API-ene. 📸: Brett Jordan / Unsplash Vis mer

Twitter sin avgjørelse om å ta betalt for API-er er tydeligvis smittsom. Nå har nemlig sjef i Reddit, Steve Huffman, gått til pressen og fortalt at også Reddit skal begynne å ta betalt for API-ene sine.

Reddit er kjent for å ha noen av de mest åpne API-ene av alle sosiale medier, og gir blant annet gir tilgang til strukturert JSON fra samtlige samfunn, kontoer, og kommentarfelt.

Når 430 millioner månedlige brukere dunker inn data i mer enn 1,2 millioner samfunn, er det rimelig mye data som blir gjort tilgjengelig for folk som bygger tjenester basert på andres innhold.

Slik som visse AI-tjenester.

Strammer inn på grunn av ChatGPT

Det er nemlig AI-tjenester som ChatGPT Reddit har sett seg lei på å tjene gratis.

Sjef Huffman forteller til nettavisen Techcrunch at selskaper som kravler Reddit for data, uten å gi tilbake noen form for verdi til plattformen, nå må betale.

I følge the New York Times er Reddit blitt brukt i utstrakt grad for å trene OpenAI sin ChatGPT og GPT-4. Huffman tror AI-selskap velger å bruke API-er fra Reddit til å bygge chat-bot-er fordi det foregår så mange "autentiske samtaler" der.

- Det er mange samtaler på Reddit som mange kanskje bare ellers ville hatt med en terapeut, eller medlemmer i anonyme alkoholikere, eller kanskje ikke i det hele tatt, forteller Huffman til Techcrunch.

Fortsatt gratis for utviklere

Selv om Reddit nå altså planlegger å ta betalt for API-ene sine er det et lyspunkt for alle hobbyutviklere der ute.

Huffman sier nemlig at Reddit sine API-er vil fortsette å være gratis for utviklere som vil bygge apper og bot-er som hjelper folk å bruke Reddit.

Han åpner også for at forskere som vil studere Reddit av akademiske eller ikke-kommersielle grunner også skal få gratis tilgang.