Nå skal USA få opp produksjonen av databrikker: - Vi som fant dem opp

Joe Biden legger 52 milliarder dollar på bordet for å ta produksjonen tilbake fra Asia.

Arbeidere i SkyWater Technology Inc i Bloomington, Minnesota, hvor det produseres databrikker i dag. 📸: SkyWater / Reuters / NTB
Arbeidere i SkyWater Technology Inc i Bloomington, Minnesota, hvor det produseres databrikker i dag. 📸: SkyWater / Reuters / NTB Vis mer

USAs president Joe Biden vil få Kongressen til å godta en støttepakke på 52 milliarder dollar for å få landets produksjon av databrikker opp og stå igjen.

Flyttet ut av USA

– USA oppfant databrikkene, men gjennom årene har vi latt produksjonen av disse brikkene flytte seg til andre land. USA må være verdensledende i produksjonen, sa Biden i et møte om støttepakken mandag.

Støttepakken på 52 milliarder dollar, omtrent 510 milliarder kroner, skal gjøre USA mindre avhengig av å importere de viktige databrikkene, som er helt sentrale dagens i teknologi, blant annet i den blomstrende elbilindustrien.

Føler de må

Handelsminister Gina Raimondo understreket at amerikanske importører er helt avhengige av Taiwan for leveranser disse brikkene, og advarte om at USA allerede har havnet bakpå.

– Det er ikke mulig å ha en sterk økonomi og være et sterkt land dersom vi ikke lager ting i USA, sa Raimondo.