Nå begynner det, folkens - Meta lar deg tjene penger i metaverset deres

Men ikke tro at Meta lar deg sitte igjen med alle pengene.

Ifølge The Verge vil Meta at skapere kan selge alt fra VIP-tilgang til deler av verdenen til virtuelle gjenstander. 📸: Meta
Ifølge The Verge vil Meta at skapere kan selge alt fra VIP-tilgang til deler av verdenen til virtuelle gjenstander. 📸: Meta Vis mer

Meta tester nå nye funksjoner for å la skapere tjene penger på Horizon Worlds, selskapets sosiale metaverse-plattform for Quest VR-headsett, skriver The Verge. Ifølge nettavisen kommer Horizon Worlds snart også til mobiltelefoner og muligens spillkonsoller.

Foreløpig er ikke Horizon Worlds tilgjengelig i Europa, men det er mulig å få varsel i Quest-butikken om når metaverset låses opp for norske brukere.

Dette er altså starten på den framtida Meta ser for seg, hvor metaverset er det nye internett, og hvor utviklere kan tjene penger også i den mer håndfaste utgaven av verdensveven.

Føler i fotsporene til Roblox

Et begrenset antall Horizon-skapere vil kunne selge virtuelle gjenstander og effekter i selvskapte verdener som andre spille kan utforske. Ifølge The Verge er ideen at skapere kan selge alt fra VIP-tilgang til en del av verdenen til virtuelle gjenstander, som et smykke.

Amerikanske deltakere vil også kunne få penger fra et skaperfond på 10 millioner dollar som Meta nylig opprettet for å belønne skaperne som har de mest engasjerende verdenene, skriver The Verge, som legger til at Meta her følger i fotsporene til Roblox og Rec Room - som begge lar skapere selge gjenstander de har laget.

Vil ta pengene dine

Samtidig vil Meta ta en andel av det skaperne tjener. For Horizon-kjøp tar Meta en andel på 25 prosent av prosentandelen som er igjen etter at skaperne har betalt en "plattformavgift". For plattformer med en avgift på 30 prosent, som Metas egen Quest Store, vil skaperen sitte igjen med litt over halvparten av salgsprisen.

Meta lanserer også et bonusprogram for å oppmuntre skapere til å bruke verktøyene og bygge ut verdener. Disse bonusene vil ikke være underlagt gebyrer, men bestemmes ut fra hvor stort engasjement den skapte verdenen mottar, ifølge nettavisen.