Krig mellom Twitter og Elon Musk

Twitter krever at Elon Musk overholder avtalen om å kjøpe Twitter.

Tesla-eier Musks advokater sendte fredag et brev til Twitter om at Musk trekker seg fra kjøpet av sosiale medier-plattformen. 📸: Reuters/Dado Ruvic/Illustration/File Photo
Tesla-eier Musks advokater sendte fredag et brev til Twitter om at Musk trekker seg fra kjøpet av sosiale medier-plattformen. 📸: Reuters/Dado Ruvic/Illustration/File Photo Vis mer

Twitter krever at Elon Musk overholder avtalen om å kjøpe Twitter for 44 milliarder dollar og kaller avgjørelsen om å trekke seg fra kjøpet ugyldig og feil.

Tesla-eier Musks advokater sendte fredag et brev til Twitter om at Musk trekker seg fra kjøpet av sosiale medier-plattformen.

Anklager Twitter

Musks advokater anklager Twitter for å ha brutt en rekke punkter i kjøpsavtalen. Det bestrider medieselskapet, som forbereder søksmål mot Musk for å redde avtalen.

– Twitter har ikke brutt noen av selskapets forpliktelser i avtalen, sier Twitters advokater i et brev til Musk og hans advokater. Brevet er også sendt til USA kredittilsyn SEC.

Aksjen stupte

I brevet krever Twitter at Musk overholder avtalen, inkludert forpliktelsene om å gjøre sitt beste for å «fullbyrde og effektivisere transaksjonene som er tenkt i avtalen».

Twitter-aksjen stupte over 11 prosent i børshandelen i USA mandag, første handelsdag etter at Musk trakk seg fra avtalen.