Derfor flykter ikke norske utviklere fra Musk-Twitter: - Ikke overbevist av Mastodon

Elon Musk sitt Twitter-oppkjøp gjør det trendy å stikke, men det er enklere sagt enn gjort.

Mastodon er ett av de sosiale mediene som opplever vekst etter at Elon Musk kjøpte Twitter. Men langt fra alle utviklere rømmer over til konkurrentene. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Mastodon er ett av de sosiale mediene som opplever vekst etter at Elon Musk kjøpte Twitter. Men langt fra alle utviklere rømmer over til konkurrentene. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

- Jeg stikker ikke fra Twitter ene og alene på grunn av dette - det gjenstår nå å se hva han faktisk ender opp med å gjøre. Han er nå en kar som har lett for å si mye, og enten ikke innfri helt eller gjøre noe helt annet, skriver Michael Odden til kode24 på kode24-klubben.

I kjølvannet av Elon Musks oppkjøp av Twitter har det stormet på nettstedet.

Under hashtagger som #LeaveTwitter har flere brukere tatt til orde for å forlate nettstedet. Mange peker på sosiale medier slik som det desentraliserte Mastodon som et alternativ.

Men skal vi tro kode24-klubben, virker det ikke som at norske utviklere forlater skipet med det aller første.

Er ikke overbevist av Mastodon

Odden forteller at han har kontoer på flere «Twitter-aktige steder» slik som Counter og Mastodon, men at innholdet der foreløpig er magert – om enn økende.

- Er ikke overbevist over Mastodon som plattform, men det er den det virker som de fleste av de jeg finner interessante i tech-sfæren har som sitt hovedalternativ, skriver Odden.

- Og går en for en av de større nodene, så er det nok greit. Jeg drar dit det er interessant og trygg diskurs med interessante personer, gitt at plattformen er velfungerende.

«Ser større grunner til at FB ryker først, men det skjer nok ikke det heller»

Tror Facebook ryker først

Morten Tangerås mener at det blir inkonsekvent å forlate plattformen, samtidig som man blir værende på andre sosiale medier slik som Facebook.

- De som forlater Twitter gjør det vel fordi de mener det vil bli mindre sensur med Musk bak roret. Men når ble sensur bra og ytringsfrihet negativt, liksom? Er sensuren som foregår i Kina noe bra, for eksempel? Ønsker vi ikke heller at nettet skal være åpent og fritt? skriver Tangerås.

Han legger til at man på den andre siden ikke vil ha noen manipulasjon av for eksempel valg og hatytringer.

- Men samtidig så blir det med sensur alltid noen få som får definisjonsmakta på hva som faller innenfor og utenfor... Er uansett så lite aktiv på Twitter, og ser ingen grunn til å trekke meg derfra. Ser større grunner til at Facebook ryker først, men det skjer nok ikke det heller, mener Tangerås.

Mer optimisme enn på lenge

Magne Matre Gåsland mener også at Musks kjøp ikke gir noen god grunn til å forlate Twitter.

- Kjøpet gir mer grunn til optimisme enn på lenge. Selv tidligere CEO Jack Dorsey, som er på relativt motsatt side av den politiske skalaen som Musk, er enig i det. Twitter er faktisk ikke så gale om en kun følger tech-folk, og så automatisk muter alle tweets med ord relatert til politikk.

Kent Daleng skriver at han ideelt sett hadde flyttet bort fra Twitter.

- Det som knytter meg til plattformen er bobla jeg har bygd der, og folka jeg liker, skriver han.

- Jeg driver og bygger ei ny boble på Mastodon, da, men det tar nok en del tid før jeg føler meg komfortabel der.