Intel sier at AI skal inn i absolutt alt de bygger

AI og sky hører ikke nødvendigvis sammen, antyder Intel-sjef Pat Gelsinger.

Intel lanserer senere i år Meteor Lake, som er selskapets første forbrukerchip med en innebygd nevral prosessor for maskinlæring. Her er selskapets sjef Pat Galsinger.📸: Odd ANDERSEN / AFP
Intel lanserer senere i år Meteor Lake, som er selskapets første forbrukerchip med en innebygd nevral prosessor for maskinlæring. Her er selskapets sjef Pat Galsinger.📸: Odd ANDERSEN / AFP Vis mer

Intel-sjef Pat Gelsinger skal ha fortalt investorer at selskapet planlegger å "bygge AI inn i hvert eneste produkt vi lager", melder The Verge.

Selskapet lanserer senere i år Meteor Lake, som er selskapets første forbrukerchip med en innebygd nevral prosessor for maskinlæring, forteller avisa.

Vil ende opp i alt Intel selger

Ifølge The Verge har Intel tidligere antydet at AI-prosessorene bare vil være tilgjengelig i spesifikke databrikker, men nå tolker de Gelsinger som at AI vil ende opp i alt selskapet selger.

Avisa skriver at Gelsinger ofte snakker om de fire eller fem "superkreftene" til teknologiselskaper, som opprinnelig inkluderte både AI og skyen.

Men under møtet med investorerene skal han ha antydet at AI og sky ikke nødvendigvis hører sammen.

Llama 2 til Qualcomm-brikker

Også andre selskaper jobber for å hente kunstig intelligens ned fra skyen og inn i databrikker.

Tidligere forrige uke annonserte Qualcomm og Meta at de vil gjøre det mulig å kjøre Llama 2, Metas nye språkmodell, på Qualcomm-brikker i både PC-er og telefoner fra og med 2024, skriver CNBC.