- Hvor mange todo-lister må en selvlært utvikler ha på GitHub for å få seg jobb?

Ukas kode24-timen kjører kode24-klubben spessial.

Cirka sånn her ser det ut, eller i alle fall oppleves, når Ole Petter kjører soloshow på kode24-timen. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Cirka sånn her ser det ut, eller i alle fall oppleves, når Ole Petter kjører soloshow på kode24-timen. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

- Hva kan jeg gjøre for og komme ut av "Har erfaring, men ikke nok erfaring"? Hvor mange todo-lister, shopping-lister og kalkulatorer må en selvlært utvikler ha på GitHub for å tilfredsstille en arbeidsgiver? spør en kar på kode24-klubben denne uka.

Og i anledning Jørgens sjukdom denne uka, hiver Ole Petter seg inn i kode24-klubben med hud og hår denne uka, i sitt klubbrapport-spessial-solo-show.

- Todo-lister tar en helg, og beviser ikke at du kan språket. Lag heller noe gøy og litt mer langsiktig prosjekt. Det er ikke viktig om du blir ferdig, bare at du viser til litt arkitektur og prosjektplanlegging, svarer en.

- Man imponerer nok veldig mye mer om man har noe å vise til utenom disse klassiske "tutorial-ideene". Mitt beste tips er å finne noe du virkelig brenner for, for eksempel et problem du vil løse eller en tjeneste du har savnet! skriver en annen.

Og hva Ole Petter mener om saken, som selvfølgelig er det alle lurer på, det kan du søren meg høre i ukas kode24-timen:

Julekalender-seminar i Drøbak

Denne uka på kode24s flaggskip-podcast kan du blant annet høre at:

  • Ole Petter har mista Jørgen, men prøver å holde stemninga PÅ TOPP likevel, selv om han bommer på cirka annenhver lyd han prøver å spille av.
  • kode24-klubben diskuterer funksjonsvarierte utviklere.
  • Fersk utvikler lurer på hvor mange todo-apper han må ha i Github-en sin for å få seg jobb.
  • kode24 har hatt julekalender-seminar, og Ole Petter mener du bør ha det samme, på en måte.
  • Drøbak er ukas anbefalte kommune, om det faktisk er en kommune, da.

Norges beste kodevitser

Vi elsker dårlige kodevitser, og har derfor kodevits-spalte hver bidige uke i kode24-timen. Koste hva det koste vil.

Har du en dårlig (eller Gud forby en god) kodevits på lager, er det bare å slenge den i retning hei@kode24.no, så leser vi den opp på lufta.

Som lønn for strevet får du knallhard kritikk og hets, sannsynligvis.