Hackere stjal liste over personer med jødisk DNA

Informasjonen skal stamme fra gentesting-selskapet 23andMe.

- Vi tar dette problemet på alvor og vil fortsette vår undersøkelse for å bekrefte disse foreløpige resultatene, sier 23andMe i en uttalelse, skriver Fortune.📸: REUTERS/George Frey
- Vi tar dette problemet på alvor og vil fortsette vår undersøkelse for å bekrefte disse foreløpige resultatene, sier 23andMe i en uttalelse, skriver Fortune.📸: REUTERS/George Frey Vis mer

DNA-testing selskapet 23andMe bekreftet fredag at data fra en undergruppe av brukerne har blitt kompromittert, melder Fortune.

  • Hackerne skal ha fått tilgang ved hjelp av informasjon funnet i databaser for hackede kontoer til andre nettjenester.
  • Deretter skal angriperne ha skrapet informasjon via en funksjon kalt "DNA Relatives". Ifølge Fortune lar funksjonen brukerne komme i kontakt med potensielle slektninger som deler lignende DNA og utveksler brukernes genetiske profiler.

- Vi tar dette problemet på alvor og vil fortsette vår undersøkelse for å bekrefte disse foreløpige resultatene, sier 23andMe i en uttalelse, skriver Fortune.

Også Vårt Land har omtalt saken.

Inneholder informasjon om bakgrunn

Ifølge Wired, som også har omtalt saken, la hackerne ut en dataprøve på plattformen BreachForums tidligere forrige uke.

Angriperne hevder at prøven inneholder 1 million datapunkter som utelukkende omhandler askenasiske jøder, som er en betegnelse på jøder med bakgrunn fra land nord for Alpene og i Øst-Europa.

Det skal også være hundretusener av brukere med kinesisk opphav som er berørt av lekkasjen, skriver Wired.

Selger profiler

Onsdag skal hackerne ha begynt å selge det de hevder er 23andMe-profiler for mellom en og ti dollar per konto, avhengig av antallet som kjøpes, ifølge Wired.

Magasinet skriver at dataene inkluderer visningsnavn, kjønn, fødselsår og detaljer om genetiske aner.

Dataene kan også inkludere mer spesifikk geografisk aneinformasjon, men ser ifølge Wired ikke ut til å inkludere genetiske rådata.