Gry (30) skal lede Griteras nye kontor i Stavanger – vil doble seg på fire år

De første fire årene gikk de fra 0 til 80, de neste fire årene vil de gå fra 80 til 160.

For å lede satsingen i Stavanger har Gritera ansatt Gry Evita Sivertsen (30).
For å lede satsingen i Stavanger har Gritera ansatt Gry Evita Sivertsen (30). Vis mer

IT-konsulentselskapet Gritera gikk fra null til 80 ansatte på bare fire år.

De ble etablert som en utfordrer til de store konsulenthusene i 2020, og tilbyr tjenester som systemutvikling, digital strategi, prosjektledelse, informasjonssikkerhet, IT-arkitektur og testledelse.

– Vi skal doble antall ansatte de neste fire årene. Målet er å bli en av de ledende tilbyderne av IT-konsulenttjenester i landet innen 2030, sier Geir Pedersen, en av gründerne og daglig leder i Gritera.

Nå ansetter de enda en, og starter kontor i Stavanger.

Ansetter eks-PwC-er

Stavanger blir den første byen utenfor Oslo der Gritera etablerer seg.

For å lede satsingen i oljebyen har de ansatt Gry Evita Sivertsen (30), som kommer fra konkurrenten PwC.

Sivertsen har også bakgrunn som sjef for informasjonssikkerhet i chatbot-selskapet Boost.ai, og er mentor i ODA-nettverket – nettverket for blant annet kvinnelige utviklere.

– Jeg ser frem til å bygge opp virksomheten i Stavanger. Vi skal rekruttere både kunder og ansatte. Gritera har allerede bevist at selskapet er en attraktiv arbeidsplass og leverer gode tjenester til kundemarkedet. Dette skal vi bygge videre på, sier hun i inn/ut-meldingen.

Vil fortsette veksten

Oslo-bedriften til Gritera har nå over 80 konsulenter, og i fjor skal omsetningen ha vært over 140 millioner kroner. Og de vil altså doble antall ansatte de neste fire årene – til tross for dårlige tider i konsulentbransjen.

– Hvordan gir det mening å gå for så ambisiøs vekst akkurat nå, når alle andre konsulentselskaper sliter?

– I krevende tider stiller kundene høye krav, og det er til syvende og sist kundene som bestemmer om og hvor mye vi kan vokse. Vi skiller oss fra resten av bransjen ved at vi kun har erfarne konsulenter. Strategien er å skape en attraktiv arbeidsplass for våre ansatte, for dermed å ha lav turnover og tilby kundene kvalitet og kontinuitet i kundeprosjekter, svarer Pedersen.

– Dette liker kundene såpass godt at vi har klart å vokse fra null i 2020 til over 80 konsulenter i dag og omsetning på over 140 millioner i 2023. Med den samme strategien har vi tro på at vi kan vokse i Stavanger også.