Frustrerte utviklere i Stavanger starter egen utvikler­konferanse

- Ideen kom nok over frustrasjon av å være i en region med så mye spennende som skjer, og ingen felles arena, forteller HelloStavanger.

Inntil nå skal ikke Stavanger-området ha hatt en skikkelig stor utviklerkonferanse, for hele bransjen. Nå kommer HelloStavanger for å gjøre noe med det. 📸: Shutterstock / NTB
Inntil nå skal ikke Stavanger-området ha hatt en skikkelig stor utviklerkonferanse, for hele bransjen. Nå kommer HelloStavanger for å gjøre noe med det. 📸: Shutterstock / NTB Vis mer

- Stusselig.

Det er beskrivelsen Glenn Henriksen gir, når kode24 spør han om tilbudet av utviklerkonferanser i Stavanger-området akkurat nå.

- Vi må til Bergen og Oslo for å finne konferanser i nærheten av faget vårt, fortsetter han.

Henriksen er til daglig CTO i Justify, og nå skal han sammen med mange andre arrangere det de mener blir Stavangers første, skikkelige utviklerkonferanse: HelloStavanger.

Og den skal være sårt tiltrengt.

Glenn Henriksen.
Glenn Henriksen. Vis mer

Frustrerte utviklere

- Ideen kom nok over frustrasjon av å være i en region med mye spennende som skjer, så mange dyktige hoder, og så spennende prosjekter – og ingen felles arena for å dele all denne kunnskapen, sier konferansemakker, og CEO i Miles Stavanger, Thomas Bærheim til kode24.

For samtidig som Stavanger-utviklerne har hatt diverse meetups og brukergrupper, har de ikke visstnok ikke hatt én felles konferanse for å samle bransjen i området.

- Vi må over fjellet for å samles på store gode konferanser. Vi sender mange titalls kolleger på konferanser hvert år, og jeg er sikker på at vi skal klare å lage en tilsvarende kvalitetskonferanse som vi finner i andre byer, forteller Bærheim.

HelloStavanger skal altså bli denne konferansen, 16. til 17. oktober, i de gamle bryggerilokalene som har blitt Tou Scene, et steinkast fra vannkanten i Stavanger.

HelloStavanger leter nå etter både frivillige og talere til første konferanse.
HelloStavanger leter nå etter både frivillige og talere til første konferanse. Vis mer

"Må snakke sammen"

Målet er å bli mellom 400 og 600 deltakere – "ambisjonsnivået kan nok variere noe basert på hvem du spør", som Bærheim sier. Og tanken er en konferanse som skal foregå jevnlig, i lang tid framover.

- Det starta med en gjeng ringrever fra bransjen: Erfarne foredragsholdere, et knippe Microsoft MVP-er, ledere for de større utviklingsmiljøene og representanter for de store miljøene her i området, sier Bærheim.

Organisasjonen HelloStavanger er stifta, arbeidsgrupper etablert, og foreløpig er de rundt 20 frivillige som jobber med å snekre sammen den første konferansen.

- For å lykkes som personer, selskap og region, er vi nødt til å bli flinkere til å prate sammen, til å møtes og til å dele med hverandre. Vi tror at et samlingspunkt som dette er en del av den løsningen, sier Henriksen, som håper konferansen kan fungere som en paraply for å samle bransjen også resten av året.

Thomas Bærheim.
Thomas Bærheim. Vis mer

Utfordringer der, også

- Hvordan ser utviklerbransjen ut i Stavanger-området for tida, egentlig?

- Det er helt klart mange spennende prosjekter på gang. Vi har energibransjen som transformerer og effektiviserer arbeidsprosesser både på land og offshore. Vi har en spennende finansbransje som preges av stadig nye regulatoriske krav som må implementeres, samtidig som at ny funksjonalitet må på plass for å være konkurransedyktig i et stadig åpnere marked, svarer Bærheim.

Men det er ikke bare fryd og gammen i Stavanger, heller.

- Parallelt med dette har vi sammenslåinger og konsolideringer, med all den kompleksiteten det medfører. Samtidig ser vi at markedet har vært betydelig mer avventende det siste halvåret, og mye mer ustabilt. Enkelte selskaper har måtte permittere også i vår region, men inntrykket mitt er at det er begrensa.