Forskere har avdekket sårbarheter i plattformen Nødnett er bygget på

Sårbarhetene i plattformen kan gjøre det mulig å avlytte kommunikasjon eller overvåke data, samt sende inn falske meldinger

Forskerne mener blant annet at sårbarhetene i plattformen kan gjøre det mulig å avlytte kommunikasjon eller overvåke data, samt sende inn falske meldinger. 📸: Ned Alley / NTB
Forskerne mener blant annet at sårbarhetene i plattformen kan gjøre det mulig å avlytte kommunikasjon eller overvåke data, samt sende inn falske meldinger. 📸: Ned Alley / NTB Vis mer

Tre nederlandske forskere har funnet alvorlige sårbarheter i Tetra, plattformen som blant annet det norske nødnettet er bygget på.

Forskerne mener blant annet at sårbarhetene i plattformen kan gjøre det mulig å avlytte kommunikasjon eller overvåke data, samt sende inn falske meldinger, skriver teknologinettstedet Inside Telecom.

Usannsynlig med utnytting

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) opplyser at enkelte av sårbarhetene er relevante for Nødnett. De ser alvorlig på funnene, men understreker at det ikke er avdekket angrep.

– DSB anser det som lite sannsynlig at sårbarhetene vil bli forsøkt utnyttet med onde hensikter, skriver de i en pressemelding.

De avviser også forskernes påstander om at uvedkommende kan avlytte samtaler i Nødnett, og de mener Nødnett er trygt for operativ bruk.