Få oversikt over avhengighetene dine med Depcheck

forrige uke i frontend: Next.JS Conf, hooks-regler, React 18 og alternativer til Redux

Dette var uken for kodekomplimenter 😚, hvor superskurk og fotballeksperter forenes ⚽️, og hvor en noen fikk en stressa dag på jobb ✉️. Og 3 635 andre ting skjedde i frontend-verdenen!

Next.js Conf

Forrige tirsdag hadde Vercel en konferanse om Next.js, der de snakket om nye ting som kommer i versjon 11.

På konferansen kom et blant annet frem at de har utviklet Next.js Live, som er et samarbeidsverktøy for Next.js prosjekter. Det så ganske nice ut! Litt som VS Code sin LiveShare, bare det skjer i nettleseren. I tillegg snakket de om optimalisering av bilder og tredjeparts scripts, og noe de kaller “conformance” som er å legge mye av ansvaret over på systemet slik at du som utvikler kan konsentrere deg mer om å utvikle på produktet i stedet for alt rundt. Under er lenken til key noten:

https://nextjs.org/conf?source=twitter#room-nglw9

Shameless promotion av en liten artikkel jeg skrev som oppsummerer konferansen:

https://blogg.bekk.no/next-js-conf-oppsummert-1b744f4c92c3

Til slutt: konferansen ble posta på Twitter med gratis påmelding, så verdt å følge med fremover for flere konferanser 🤩.

Hva med disse hooks-reglene…

Hooks har eksistert et par år nå, og hvis du har brukt det litt så kan det hende du har fått kjeft fra eslint om hvordan du har brukt de. Jeg fikk i hvert fall en del feil meldinger “hooks kan ikke bli brukt conditionally”. Thomas Belin har skrevet en finfin artikkel om hvorfor ikke hooks kan bli kalt betinget:

https://blog.atomrc.dev/p/why-you-cannot-condition-react-hooks/

React 18 repeat

I forrige ForrigeUke skrev vi om React 18 som er på vei, og jeg kan jo advare at vi kommer nok til å skrive om det mye i denne ForrigeUke spalten fremover! Det kommer jo en del nye features (som vi gleder oss til!), som for eksempel den mye omtalte concurrent mode. De kommer også med automatisk batching som vil forbedre ytelsen, og endringer for strict mode. Om du trenger en liten recap, kan du sjekke det ut i artikkelen under 🔽.

Alternativer til Redux

Litt mer shameless promotion fra vår side: vår kjære

Kristofer Giltvedt Selbekk skrev en bloggpost om Redux alternativer. Vi syns det var veldig kult at det ble delt av React Newsletter Twitter-kontoen, at vi deler den i ForrigeUke også!

Kanskje du bare kan bruke React, eller React med SWR eller React Query. Hva med Redux Toolkit eller Recoil?Jeg anbefaler jeg å sjekke ut artikkelen om du er litt nysgjerrig👇

Depcheck

Mange føler kanskje på at package.json fila bare vokser og vokser, og i løpet av levetiden til et prosjekt så vil det være avhengigheter som kommer og avhengigheter som går (🎶). Det er slitsom manuelt arbeid å måtte ta en opprydding med gjevne mellomrom for å ikke dra inn mer kode enn nødvendig.

For et år siden så ble depcheck pakken laget. Det er en npm-pakke (jepp, mer inn i package.json) som ser hva slags avhengigheter som er i bruk og hvem du ikke trenger. De kom med en ny versjon forrige uke med en del bra oppdateringer 👇

https://github.com/depcheck/depcheck

Det var alt for denne uken, vi sees igjen en annen uke! 👋