React 18 er på vei!

Forrige uke i frontend: Ny versjon av VueJS, norsk guide til Redux alternativer og siste nytt om NextJS

📸: Unsplash / reactjs.org
📸: Unsplash / reactjs.org Vis mer

Dette var uken for skumle leker 😱 og godteri fra React-teamet ⚛️. Og 984 andre ting skjedde i frontend-verdenen!

To the moon🌙💎🤲

…eller, hvertfall til…”Pluto”! Vår alles kjære VueJS har nemlig releaset v.3.1.0 (“pluto”). Kjært barn har mange navn, men her vil du nå altså finne:

  • En heftig bugfix-liste.
  • En kompilator som skipper i større grad der’n kan!
  • Nye features til compiler-core, config og devtools.
  • …samt noen deprecations!

React 18 in the making! ✍️

Det er deilig å se at diskusjonene rundt React 18 tar seg opp, både i kvantitet og i kvalitet. Vi gleder oss til performance-optimaliseringer på server-side rendering 🚀

Dan Abramov er en ringrev hos Facebook, og fortsetter nemlig å gi oss gode og utfyllende forklaringer rundt ulike konsepter i React. Sånt liker vi! React 18 ser ut til å komme med mange fine forbedringer. Hele planen til React core-teamet finner du her.

The suspense is real!🤤

En lokal pokkal 🏆

Redux er såå 2015 🔥 Det norske svaret på Dan Abramov, nemlig unge Giltvedt Selbekk, har laget en oversikt over ulike alternativer til Redux, nå som vi tross alt skriver 2021, og beveger oss i lynets hastighet rett inn i fremtiden. Perfekt utvikler-mat til neste tekniske hjørne på teamet!

Livet etter React?💀

På bloggpost-nettstedet OpenReplay finner vi også utvalgte ord fra Nwose Lotanna Victor med tilhørende gjennomgang av spennende nyheter fra NextJS v.10! Kan vi friste med bildeoptimalisering og forbedrede webfonts? 😏

Dett var dett. Og husk. Følgende i JavaScript…

[] == ![]

…evaluerer til true. Sees igjen neste uke👋