De nye utviklerne får ovner til både pizza og PCB på kontoret

Jørgen Johannessen (26), Tord Skiftestad (24) og Stig Rune Grønnestad (34) er ansatt som utviklere i Informasjonskontroll AS.

Tord Skiftestad og Jørgen Johannessen, nyansatte utviklere i Informasjonskontroll AS. 📸: Informasjonskontroll
Tord Skiftestad og Jørgen Johannessen, nyansatte utviklere i Informasjonskontroll AS. 📸: Informasjonskontroll Vis mer

Informasjonskontroll AS (IK) har ansatt to programvareutviklere og én elektronikkutvikler i løpet av de siste månedene, opplyser selskapet i en inn/ut-melding.

Bedriften hadde ved årsskiftet seks ansatte, og utvider nå altså med tre til.

Jørgen Johannessen

Jørgen Johannessen er ansatt som elektronikkutvikler, og kommer fra en jobb i Eeasee, selskapet som lager ladebokser for elbiler.

IK opplyser i inn/ut-meldingen at han allerede i løpet av sommeren har rukket å designe og teste kretskort for et produkt de utvikler for en kunde. Jørgen er også ansvarlig for at laben har fått en tiltrengt oppgradering på utstyrsfronten.

– Blant annet kan vi nå skryte av å ha ovner til både pizza og PCB på kontoret, sier Ernst Utvik, utvikler i Informasjonskontroll.

Johannessen er glad for muligheten hos Informasjonskontroll, og tror det vil være en god arena for å utvikle karrieren videre.

– Som relativt fersk fra studiet følte jeg at jeg hadde en lang vei å gå som elektronikkingeniør, og en motivasjon til å nå toppen innenfor mitt kompetansefelt.

«Når matematikeren i tillegg kan programmere så var det egentlig ikke noe mer å tenke på.»

Tord Skiftestad

Tord Skiftestad er ansatt som programvareutvikler og matematiker.

Han har skrevet algoritmer for IK som frilanser mens han studerte matematikk på NTNU, og startet i fast stilling i høst etter å ha fullført en mastergrad i matematikk.

– Vi pratet med Tord for en tid tilbake og innså fort at matematikk er en viktig komponent i flere av prosjektene våre, og når matematikeren i tillegg kan programmere så var det egentlig ikke noe mer å tenke på, sier Ernst Utvik.

Skiftestad jobber nå med blant annet å modernisere gammel kode fra 1980 (!).

– Han gjør beregninger som minst et par av oss får vondt i hode av å tenke på, sier Utvik.

Stig Rune Grønnestad. 📸: Privat
Stig Rune Grønnestad. 📸: Privat Vis mer

Stig Rune Grønnestad

Den siste som ble ansatt er Stig Rune Grønnestad, som er ansatt som programvareutvikler.

Grønnestad har bakgrunn som elektriker/heismontør/elkraftingeniør, og er ifølge IK "selvlært innen et imponerende spekter av relevant teknologi". Han starter i rollen som utvikler i november på IKs nye kontor i Oslo.

– IK har dyktige ansatte som sikter høyt og er uredd utfordringer, dette er hundre prosent match for meg.

– Jeg ser frem til å få brukt både mine egenskaper innen koding samt elektrotekniske fag i forskjellige prosjekter hos IK, og håper å være en god ressurs i tiden fremover, sier Grønnestad.