ChatGPT vs. Google Gemini: «Forskjellen er diger!»

Fallout-serien og Blair Witch-filmen, Windows-mimring og Windows-nyheter, ChatGPT vs. Google Gemini, idiotiske Apple-dingser – her er ukas Lørdagsgodt.

Endelig lørdag, endelig Lørdagsgodt!

Hver lørdag samler kode24 det godeste vi har sett på Internett (TM), og kaller det Lørdagsgodt.

Denne uka skal vi blant annet innom både nye Fallout og gamle Blair Witch, titte litt på gamle og nye Windows-greier, og sjekke ut hvordan ChatGPT klarer seg i konkurranse med Google Gemini.

God apetitt – og god helg!

Joda, Windows-bakgrunnen var ekte!

Ole Petter:

Denne uka har en gammal video om et gammalt Windows-bakgrunnsbilde du garantert har sett begynt å spre seg på nettet, igjen.

For joda; bildet var ekte, det! I alle fall sånn mer eller mindre:

En vaskeekte Pip-boy

Jørgen:

Fallout-TV-serien hadde en treig start spørru meg, og jeg var ikke ombord før episode 3. Men fra da av, var jeg SKIKKELIG ombord!

For de som vil nerde litt ekstra på serien har Adam Savage fra Mythbusters fått tilgang på den ekte Pip-boy-en (den greia de har på håndleddet) som blir brukt i TV-serien. Ta en titt!

Copilot+PC-er

Ole Petter:

Hva var egentlig greia med de nye Copilot+PC-ene Microsoft lanserte under Build, denne uka? De med den sjukt idiotiske Recall-funksjonen, hvor maskina di skal få med deg ALT du gjør HELE tida?

AI, AI og enda mer AI, selvfølgelig, og du kan se en oppsummering av alle greiene her:

Blair Witch Project-historien

Ole Petter:

Det er filmer jeg vil se om igjen, og det er filmer jeg aldri vil se om igjen. The Blair Witch Project er en av de sistnevnte; jeg ble overbevist av en kompis om at alt var ekte, og har aldri vært så redd og forstyrra i hele mitt liv.

Jeg kom til å tenke på dette denne uka, om hva som egentlig var greia, for hele filmen har blitt et slags mystisk traume for meg.

Og så fant jeg denne gamle VHS-rippen, som forklarer alt, i herlig 2K-stil, blant annet hvor viktig det tidlige internettet var for markedsføringa av hele løgnen – perfekt:

Dummeste Apple-dingsen

Jørgen:

Hør her, Apple har gitt ut noen seriøst dumme produkter. Og jeg snakker ikke bare om perioden før Steve Jobs kom tilbake (hei, Newton!), men også på høyden av Steve Jobs regime på 2000-tallet.

Dette er en video om en av de absolutt dummest produktene de noen gang har gitt ut, for hvem vil vel ikke ha en mp3-spiller HELT uten knapper?

ChatGPT vs. Gemini

Ole Petter:

Denne uka kjøpte jeg meg ChatGPT-abonnement, før et kurs om hvordan AI kan 🔥 SNU OPP/NED PÅ ALT JEG GJØR PÅ JOBB 🔥. Sukk.

Men fy søren, ChatGPT kan være ganske imponerende når man betaler litt og åpner opp muligheten for å prompte med bilder og sånt, ass.

Men er egentlig Google Gemini bedre? Er det den jeg burde betale for? Nei, trolig ikke, for her kan du se hvordan de to klarer seg gjennom en rekke utfordringer:

💬 Har du funnet noe kuli sjælv denne uka? Vi har plass til masse mer Lørdagsgodt i kommentarfeltet under!