Carina (30) fra Aller Media til Glitni: - Lært hva som får data til å skape verdi

Carina Eikaas går fra å være avdelingsleder til å bli konsulent, igjen.

30 år gamle Carina Eikaas er nyansatt konsulent hos konsulentselskapet Glitni.
30 år gamle Carina Eikaas er nyansatt konsulent hos konsulentselskapet Glitni. Vis mer

30 år gamle Carina Eikaas er nyansatt konsulent hos konsulentselskapet Glitni.

De siste to årene har hun vært ansvarlig for "Data og Analyse"-avdelingen i Aller Media - selskapet som blant annet eier kode24.

Python og SQL

I Aller Media har Eikaas leda et team av elleve dataanalytikere og data scientists, etter å ha først kommet inn i selskapet som analytiker selv.

Ifølge inn/ut-meldingen til kode24 har data blitt stadig viktigere for Aller de siste årene, både i produktene gjennom for eksempel personalisering av dagbladet.no og som form av data og rapporter for redaksjonelt og kommersielt arbeid.

"Carina har bidratt med retning gjennom strategiarbeid, og ikke minst bidratt til at Aller har et solid datateam. Hun har også jobbet teknisk selv i dataplattformen bygget på Google Cloud, og behersker både Python og SQL" skriver Glitni i meldingen.

Data, data, data

- Jeg har fått masse god erfaring i Aller, og har vært heldig som har hatt den muligheten så tidlig i karrieren. Jeg har fått jobbet med datastrategi, plattformarkitektur og ikke minst selv jobbet teknisk gjennom hele data-pipelinen. Ikke minst har jeg lært masse om hva som skal til for å få data til å skape verdi - det krever mye endringsarbeid! sier Eikaas.

Eikaas starta i arbeidslivet som RPA-konsulent (robotic process automation) i TietoEvry etter endte studier, og vender nå altså tilbake til konsulentrollen.

- Glitni er et superspennende miljø. Jeg tiltrekkes at de er spesialisert, ikke minst på DataOps, dataplattformer og datastrategi. Som person er jeg nysgjerrig og glad i å lære, og her tror jeg at jeg kan lære masse. Jeg gleder meg til å bli kjent med nye bransjer og problemstillinger.