Datagjeng starter eget selskap: - Alle som spesialiserte seg på dette har blitt kjøpt opp

Sindre Grindheim, Halvar Trøyel Nerbø, Magne Bakkeli og Birger Midtlid starter Glitni.

Sindre Grindheim, Halvar Trøyel Nerbø, Magne Bakkeli og Birger Midtlid har startet et nytt konsulentselskap - Glitni.

Mange av dem dataplattform-utviklere med tung erfaring, og selskapet skal spesialisere seg på data og analyse.

- Jeg håper vi blir kjent for å være det konsulentselskapet i Norge som er best på å levere verdi fra data, sier daglig leder Magne Bakkeli i en inn/ut-melding til kode24.

Her er de ansatte.

Halvar Trøyel Nerbø (34)

Halvar Trøyel Nerbø
Halvar Trøyel Nerbø Vis mer

Trøyel har en Master i Samfunnsøkonomi fra UiO, er en "særs engasjert Data Platform Engineer", ifølge inn/ut-meldinga de har sendt til kode24, og har jobbet med "data & analytics" de siste sju årene, senest i KPMG og RAV.

- De siste årene har alle konsulenthusene som spesialiserte seg på dette blitt kjøpt opp, forteller Trøyel.

- Alle vi har erfaring fra store konsulenthus, der vi har savnet å dyrke faget sammen med dedikerte spesialister. Derfor skapte vi rett og slett vår egen arbeidsplass, hvor vi kan samle et spisset fellesskap rundt dataarkitektur og dataplattformer bygget i Azure og Google Cloud.

Trøyel skal visstnok kose seg når han kan møte og diskutere med andre entusiaster i miljøet. Du kan møte han på SQLSaturday, Microsoft Data Platform User Group eller tilsvarende meetups, som foredragsholder, arrangør eller deltaker.

Sindre Grindheim (33)

Sindre Grindheim
Sindre Grindheim Vis mer

Grindheim er en dataplattform-utvikler som har vært konsulent og hatt fagrolleansvar innen Data Engineering hos PwC Consulting og Capgemini Norge.

Han har 10 års erfaring som arkitekt og utvikler innen data og analytics, og er sertifisert Data Engineer i både Azure og GCP. Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU, glad i å spille fotball på lavt nivå, quiz og er en habil ølkjenner.

- Eg blir motivert av å vere fagleg frampå, og jobbe med ny arkitektur som blant anna Data Lakehouse og relaterte teknologier som Snowflake, Databricks og dbt", forteller Grindheim på sitt foretrukne skriftspråk.

- Dei siste åra har endeleg beste praksis frå programvareutvikling rundt DevSecOps byrja å bre om seg innan dataverda, og her er det framleis mykje uforløyst potensiale.

Birger Midtlid (39)

Birger Midtlid
Birger Midtlid Vis mer

Midtlid er en arkitekt og prosjekt-/teamleder med 14 års erfaring fra en rekke prosjekter innenfor analyse og rapportering, datavarehus og stordata. Han har tidligere jobbet som konsulent innen data og analytics i PwC Consulting og Accenture, og er utdannet siviløkonom fra NHH.

På fritida er han glad i å lage god mat og har landskapsfotografering som hobby.

- Jeg gleder meg til å bidra til å bygge et skikkelig sterkt fagmiljø, der vi har dyp forståelse for både for hva kundene søker å oppnå, og hvordan vi teknisk og organisatorisk kan løse oppgavene, forteller Midtlid i inn/ut-meldinga.

- Jeg er opptatt at vi bidrar til å løse hele puslespillet for kunden, og ikke bare bidrar med en puslespillbit eller to.

Magne Bakkeli (45)

Magne Bakkeli
Magne Bakkeli Vis mer

Bakkeli er arkitekt og prosjekt-/teamleder, og innehar også rollen som daglig leder av Glitni. Magne har over 20 års erfaring som rådgiver, arkitekt og prosjektleder innen data og analytics.

Magne har tidligere hatt ulike konsulent- og rådgiverroller i flere selskap, blant annet EY og BearingPoint. I perioden 2009 til 2021 var han ansvarlig for å bygge opp Data & Analytics-teamet i PwC Consulting. Magne er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Bakkeli er tobarnsfar og kjæreste med Susanne, som også er gründer, bak guttelus.no og mariuskids.no. Han er glad i være i aktivitet, god mat - og skal generelt ha en del jern i ilden.

- Jeg trives best når jeg kan bidra til å bygge team og få til noe sammen, sier Bakkeli.

- Det kan være i prosjekter for kunder, og internt med å bygge Glitni. Jeg håper vi blir kjent for å være det konsulentselskapet i Norge som er best på å levere verdi fra data, og som er skikkelig engasjerte på vegne av kundene. Med denne gjengen vi har samlet nå, har vi en supergod start for å få til det!