Bidro til daily.dev sin åpne kildekode - nå skal han jobbe for dem

- Det var en pågående intern-spøk at hver gang Ole-Martin kom med tilbakemeldinger, burde vi tilby han en jobb. Som vi gjorde, flere ganger, sier daily.dev om Ole-Martin Bratteng.

26 år gamle Ole-Martin Bratteng har fått seg jobb som utvikler i daily.dev.
26 år gamle Ole-Martin Bratteng har fått seg jobb som utvikler i daily.dev. Vis mer

26 år gamle Ole-Martin Bratteng har fått seg jobb som utvikler i daily.dev.

daily.dev er en slags nettavis og fellesskap for utviklere, som gjennom et tillegg i nettleseren gir deg en strøm av artikler og debatt hver gang du åpner en ny fane.

Bratteng er en selvlært utvikler, som siden 2019 har jobba som seniorrådgiver hos Arkivverket, med både fullstack og DevOps.

Ivrig daily.dev-bruker

- Jeg begynte å bruke daily.dev mot slutten av 2020, og har siden da lest over 4,7 tusen artikler gjennom plattformen - omtrent 4,5 artikler per dag, sier Bratteng i en inn/ut-melding til kode24.

- Etter å ha bidratt til å fikse noen bugs i den åpne kildekoden deres, ble jeg kontaktet noen ganger for å høre om jeg var interessert i å jobbe med dem. Etter omtrent tre år "ga jeg endelig etter", og takket ja til en kaffeprat, som endte i ett jobbtilbud fra dem.

daily.dev har ingen kontorer, så Bratteng skal fjernjobbe fra Norge sammen med folk over hele verden.

Intern-spøk

Hos daily.dev skal Bratteng jobbe med Next.js, (p)React, utvikler-tillegg, Fastify og GraphQL, for både et API-prosjekt og deres frontend-mono-repo.

- Vi ansatte han fordi han har vært på radaren vår siden dag én. Ole-Martin er en ivrig bruker av produktet, har bidratt til den åpne kildekoden, har alltid vært aktivt involvert i diskusjonene rundt prosjektet, og har hjulpet oss med tilbakemeldinger, sier en ikke-navngitt talsperson i daily.dev.

- Det var en pågående intern-spøk at hver gang Ole-Martin kom med tilbakemeldinger, burde vi tilby han en jobb. Som vi gjorde, flere ganger, legger de til.

- Vi ble glade alle sammen da han sa at han vurderte å starte hos oss, og ansettelsesprosessen bare beviste at han passa perfekt inn i teamet.