– Som en god indisk gutt, valgte jeg IT

Ukas Koder og Java-nerd Somaiah Nymoen-Kumbera forteller om reisen fra India til Norge – via Texas.

Ukas Koder Somaiah Nymoen-Kumbera studerte i USA etter han var ferdig med videregående i India. Nå jobber han i Capgemini. 📸: Privat
Ukas Koder Somaiah Nymoen-Kumbera studerte i USA etter han var ferdig med videregående i India. Nå jobber han i Capgemini. 📸: Privat Vis mer

Hvordan begynte du med koding? 👶

Etter videregående i India, var jeg usikker på hva jeg ønsket å være. Siden det ikke var mulig å velge flere retninger i India, flyttet jeg til USA for å studere i et liberal arts-miljø.

Jeg hadde muligheten til å studere mange ting, og tok kurs i blant annet marinbiologi og englesk litteratur. Men på slutten, som en god indisk gutt, valgte jeg IT, fordi det var nytt og interessant.

Det første jeg kodet var i Pascal, og deretter C++. På slutten av universitet, for ekstra kreditt, skrev jeg en selvdrevet thesis i et spennende og upcoming språk, som het Java.

Hva jobber du med akkurat nå? 🛠️

Jeg sitter på SpareBank 1, og jobber med deres bedriftsmarked.

For det meste skriver jeg REST-endpunkter i Java som kaller på forskjellige tjenester, men dagen kan være fylt med alt mulig. Som konfigurering av miljø, oppretting av Docker-images, Jenkins-bygg, sikkerhetssaker, API-er og så videre.

I tillegg jobber jeg også med personalansvar i Capgemini, så det er alltid noe å gjøre relatert til det.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? ☕

Den største delen av dagen er fylt med koding, arkitekturbeslutninger og hjelp med ulike spørsmål.

Som konsulent slipper jeg heldigvis å være med på alt for mange møter, og de fleste dager har jeg bare et ti minutters standup som fast møte. Selvfølgelig; hvis det er nødvendig kan det være andre møter, men disse skjer ikke ofte.

Vi har et ukentlig backlog grooming-møte, og et ukentlig utvikler «kos og prat»-møte hvor vi for det meste spiser masse sjokolade, men også diskuterer spennende ting eller løsninger vi jobber med.

Et par ganger i måneden har jeg møter med Capgemini sin ledergruppe på kvelden.

Pulten til Somaiah Nymoen-Kumbera, som han beskriver slik: «Intellij (min favorittting i hele verden), tre vinduer i Terminator (fordi en kommando vindu er aldri nok), en gammel sprayflaske for en plante som døde for noen måneder siden (heldigvis overlevde sprayflasken!), Stackoverflow klar på laptopen, Coco Loco for noen late night coding sessions, Jenkins- og Git referanse i old school papirformat.» 📸: Privat
Pulten til Somaiah Nymoen-Kumbera, som han beskriver slik: «Intellij (min favorittting i hele verden), tre vinduer i Terminator (fordi en kommando vindu er aldri nok), en gammel sprayflaske for en plante som døde for noen måneder siden (heldigvis overlevde sprayflasken!), Stackoverflow klar på laptopen, Coco Loco for noen late night coding sessions, Jenkins- og Git referanse i old school papirformat.» 📸: Privat Vis mer

Hva synes du er de mest spennende språkene, rammeverkene eller teknologiene akkurat nå? ✨

Jeg er en die hard Java-nerd, som begynte med språket helt fra begynnelsen i 1996.

Men måten vi skrev Java da, var helt annerledes en hvordan vi skriver Java nå. Med clean coding, lambdas, funksjonell stil og fokus på readability overalt, har språket endret seg veldig mye. Det er spennende å bli en del av et slikt miljø, hvor man må alltid holde seg oppdatert på nye ting og teknologi.

For meg personlig er cloud og Amazon Web Services veldig, veldig spennende. Selv om det har vært ut en stund siden AWS var introdusert, startet jeg først å leke med den i 2018, og det var en skikkelig «mind blowing» opplevelse. Jeg gleder meg veldig til å jobbe videre i cloud-basert miljø.

Hva er du mest stolt av å ha laget? 🏆

Min første jobb var med Oracle Corporation in California. Jeg lagde en installasjonsassistent for Oracle 8i, for å hjelpe brukere å installere databasen med en GUI, istedenfor fra kommandolinje. Det var min første kommersielle kode, og den overlevde helt til Oracle 10!

I senere versjoner kjørte assistenten automatisk, men den underliggende koden var fortsatt min. Vi jobber i et fag hvor levetiden av det vi lager ofte er bare noen år, hvis ikke mindre.

Så jeg er ganske stolt at noe jeg lagt overlevde så lenge.

«Utsikten over den spennende Storgata» skriver Somaiah Nymoen-Kumbera om dette bildet. 📸: Privat
«Utsikten over den spennende Storgata» skriver Somaiah Nymoen-Kumbera om dette bildet. 📸: Privat Vis mer

Hva er det vanskeligste ved å være utvikler? 🤷

Da jeg begynt i bransjen, tenkte jeg at det var urettferdig at hvis noen likte musikk eller kunst veldig mye, var han lidenskapelig. Men hvis noen likte utvikling veldig mye, var han bare en stor nerd.

Tankene har endret seg siden da, og det er ganske kult å være en stor nerd om dagen.

Hva synes du norske utviklere bør bli flinkere på? 🙋

Som et sosialdemokrati, har Norge et stort sikkerhetsnett for alle. Norske utviklere har en gylden mulighet å ta sjanser og skape noe nytt for seg selv, uten alt for mye risiko.

De bør være flinkere til å gripe den sjansen.

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber? 🕹️

Mye tid går til familie og trening. Jeg er også veldig interesserte i aksjer, økonomi og grønn energi.