Tallene bak kode24 sin kodekalender

1.715 spillere konkurrerte om én hovedpremie. Bare 49 av dem kom til målstreken.

kode24 fulgte selvfølgelig nøye med på Google Analytics og i databasen vår gjennom desember. Nå deler vi tallene. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
kode24 fulgte selvfølgelig nøye med på Google Analytics og i databasen vår gjennom desember. Nå deler vi tallene. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

kode24 skal ikke bare skrive om koding – vi koder selv, også. Kodekalenderen, for eksempel, hvor spillere hver dag mot julaften kunne knekke dagens kode og vinne kodekopper.

Kalenderen ble kjørt i en oppgradert utgave av systemet vi lagde for lanseringskonkurransen vår; en Node/Express-backend med en mLab-database for oppgaver og brukerkontoer, og en React-frontend som tegna brukergrensesnittet.

1.175 spillere registrerte seg – de fleste av dem utviklere får vi tro. Så jada: Noen klarte å «hacke» seg til luker, også. Som vi nærmest tar som et kompliment. Og ja: Vi fikk uforholdsmessig mange Facebook-meldinger og e-poster fra frustrerte spillere.

Men selv om kalenderen vår var tidvis både vanskelig og tidkrevende, og alle oppgaver måtte løses samme dag for å få poeng, var det faktisk 49 stykker som klarte hver bidige oppgave, for full pott på 104 poeng. Langt mer enn vi våga å håpe på.

Apropos tall – vi har flere. Og er det noe utviklere liker, om vi ikke har misforstått grovt, så er det statistikk. Enkelte lesere har til og med bedt oss om det.

Så her har dere alle tallene vi har tilgjengelige, både interessante og totalt uinteressante, fra årets kodekalender! (Og får du trøbbel på mobil, for eksempel, finner du infografikken også her)

Tusen takk til alle som var med på årets kodekalender! Og til dere som ikke fikk løst julaften-luka: Prøv å skrive «kodekopp» på tastaturet ditt mens du har forsida vår åpen. Blunkesmilefjes, hjerte hjerte.