Bli med på kode24 sin kodekalender!

Knekk kodene i terminalen under, vinn kaffekopper hver dag hele jula! ☕

kode24 fikk en trøblete start. Vi kjøpte hosting fra Tom i vår fødeby Porsgrunn, og rett før lansering gikk serveren hans ned. Men takket være våre flinke lesere, rundt 250 av dem for å være nøyaktig, knakk vi koden.

Nå trenger vi din hjelp igjen, og løser det med en julekalender! Som vanlig betaler vi som best vi kan; denne gangen med eksklusive Kodekopper™, hver eneste dag.

kode24 risikerer nemlig nok en gang å forsvinne – for Tom tar en overdrevent tidlig juleferie.

⚠️ Får du ikke kjørt «DIR» eller noe som helst i terminalen over? Beklager! Løsningen er heldigvis enkel: Gå rett til Heroku-appen vår. ⚠️

«Feliz navidad!»

Vi fikk nylig denne eposten fra Tom:

Slik fungerer det

Så her er greia:

  • Første gang du bruker terminalen vil du bli bedt om epost-adresse og et brukernavn. Dette bruker vi til å telle poeng, vise ledertavler og trekke vinnere. Bare brukernavnet ditt vil offentliggjøres.
  • Serveren vår krever altså et nytt passord hver eneste dag fra og med 1. desember til og med julaften. Alt må gjøres i Tom sin hjemmesnekrede terminal, øverst i artikkelen, eller på Heroku.
  • Tom påstår at en ny mappe vil være tilgjengelig hver dag, med dagens passordhint. Det kan være tekst, bilder eller begge deler. Så vidt vi forstår vil passordet alltid være ett ord, og mellomrom byttes ut med bindestreker.
  • Løser du luka samme dag som den åpnes, får du fra 1 til 5 poeng avhengig av vanskelighetsgrad. Du blir også med i trekningen av dagens kodekopp.
  • Tekniske problemer? Får du ikke kjørt «DIR», for eksempel? Blant annet cookies fra en iFrame kan være trøblete, og løsningen er å gå direkte til konkurransen på Heroku her.
Nybrent kodekopp, rykende fersk rett fra ovnen. Vi deler ut én hver eneste dag! 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Nybrent kodekopp, rykende fersk rett fra ovnen. Vi deler ut én hver eneste dag! 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Vi har allerede altfor mye å gjøre, og har i alle fall ikke tid til å knekke nye passord hver eneste dag. Så sjekk dagens mappe, analyser hintet og prøv å knekke koden – hver dag til og med julaften!

Vinn Kodekopp

Akkurat som sist skal vi selvfølgelig betale deg for bryet.

Hver dag fram mot julaften trekker vi ut én som har knekt dagens passord, som vinner vår splitter nye Kodekopp! Med den kan du både skryte, kode og drikke kaffe på én gang.

Førstepremium i Kodekalenderen er et Vortex POK3R mekanisk tastatur, verdt 1.500 norske kroner! 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Førstepremium i Kodekalenderen er et Vortex POK3R mekanisk tastatur, verdt 1.500 norske kroner! 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Vi har klart å hacke til et system inne i Toms terminal for å holde orden på hvem som knekker koden hver dag. Du lager som nevnt en bruker ved å plotte inn et kallenavn og epost-adressen din, som vi bruker til henholdsvis ledertavla og trekningen. Så pass på å bruke en faktisk epost-adresse, ellers får vi ikke tak i deg.

Hvert passord du knekker samme dag gir deg poeng, som varierer ut fra hvor vanskelig oppgaven er. Når alle lukene er åpnet trekker vi ut en megavinner blant koderne som har fått aller flest poeng.

Så knekk i vei! Det er bare kode24 dager til jul!