kode24 trenger deg - støtt oss på Patreon! 🙏

Vi byr på klistremerker og kodekopper til de som hjelper oss gjennom korona-våren. ☕️

Dette bildet ble tatt da vi skulle lage en landingsside for kode24.no, som ennå ikke var noe reelt produkt, og Jørgen hadde lest at det var lurt å ha et bilde av folka bak når man skulle pitche startups. Det viste seg å funke. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Dette bildet ble tatt da vi skulle lage en landingsside for kode24.no, som ennå ikke var noe reelt produkt, og Jørgen hadde lest at det var lurt å ha et bilde av folka bak når man skulle pitche startups. Det viste seg å funke. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Vi tok en sjanse, Jørgen og jeg, da vi slutta i jobbene våre for å satse på kode24. Men det har vi ikke angra et sekund på.

For det å drive Norges første nettavis for utviklere, og senere et av de største samfunnene for koding her til lands, er den beste jobben vi noen gang har hatt.

«Vi står i fare for å ikke overleve, for å si det rett ut.»

Rent økonomisk var det også i ferd med å gå rundt - inntil koronaviruset frøs hele det norske samfunnet denne våren.

Vi lever nemlig først og fremst av jobbannonser, og akkurat nå er det mange som kvier seg mot å ansette noen. Dette betyr at inntektene våre faller raskt - og vi står i fare for å ikke overleve, for å si det rett ut.

kode24.no har alltid vært gratis å lese, kode24-timen gratis å høre på, kode24-klubben gratis å være medlem i og kodekonkurransene våre gratis å delta på. Slik håper vi å fortsette.

Men kode24 trenger flere bein å stå på, og i dag ber vi leserne våre om hjelp, med lanseringen av kode24 på Patreon!

Klistremerker? Ja, takk! Selvfølgelig vil du gjerne ha klistremerker. Om de vil se nøyaktig slik ut kan vi ikke love ennå, men vi skal gjøre vårt beste.
Klistremerker? Ja, takk! Selvfølgelig vil du gjerne ha klistremerker. Om de vil se nøyaktig slik ut kan vi ikke love ennå, men vi skal gjøre vårt beste. Vis mer

Hva er det dere tilbyr? Eller ber om? 🤷

Patreon er et system for å be brukerne sine om en frivillig betaling, som et månedlig abonnement. Men det er ikke ren veldedighet, for noe av poenget med Patreon er å tilby sine betalende medlemmer noe mer enn resten av brukerne får.

Her er hva du får om du støtter oss:

  • Blir du Støttespiller, for 9 dollar måneden, sender vi deg noen fjonge kode24-klistremerker i posten. Og enda viktigere: Du får tilgang på alt vi skal gjøre på Patreon-sida vår, som gir kode24-fellesskapet en helt ny arena. Vi ser blant annet for oss live-sendinger, for eksempel fra innspillinger av kode24-timen og andre trivelige greier for alle oss som sitter på hjemmekontor.
  • Blir du Superstøttespiller, for 19 dollar måneden, sender vi deg ikke bare klistremerker, men også en skikkelig fjong kode24-kaffekopp i posten. Du vil også få navnet ditt, eller kallenavnet ditt, listet ut i en støttespiller-boks på kode24.no, og lest opp på kode24-timen. I tillegg til alt som skal skje på Patron-sida vår, selvfølgelig.
  • Vi gir også selskaper muligheten til å støtte oss, ved å bli Firmapartner for 199 dollar i måneden. Da vil vi blant annet ha logoen deres i den omtalte boksen på kode24.no, firmanavnet deres omtalt med kjærlighet i kode24-timen og logoen inkludert i alle nyhetsbrev framover.

Som nevnt er dette lagt opp som abonnement, med betaling hver måned. Men det er selvfølgelig mulig å si opp abonnementet når som helst.

Kaffekopp? Ja, takk! Selvfølgelig vil du gjerne ha kaffekopp. Om den vil se nøyaktig slik ut kan vi ikke love ennå, men vi skal gjøre vårt beste.
Kaffekopp? Ja, takk! Selvfølgelig vil du gjerne ha kaffekopp. Om den vil se nøyaktig slik ut kan vi ikke love ennå, men vi skal gjøre vårt beste. Vis mer

Men hvorfor trenger dere dette, egentlig? Er ikke dere en del av et stort mediehus? 🤔

kode24 er en del av Scandinavia Online, som blant annet driver SOL.no. Men også de sliter akkurat nå, og vil akkurat som oss be om frivillig betaling av brukerne sine framover.

Og uansett hvor bra eller dårlig det måtte gå med eierne våre, blir kode24 holdt ansvarlig for våre egne resultater.

Vanligvis er ikke økonomien i kode24 noe Jørgen og jeg bør tenke så mye på - vår jobb er å være en uavhengig redaksjon, som derfor bør ha minst mulig med annonsesalg å gjøre. Men når selgerne våre ikke lenger får inn pengene vi trenger for å overleve, skylder vi leserne våre å bidra.

Det har jo bare gått noen dager, dere kan vel ikke være konkurs allerede? 💸

kode24 er ikke konkurs - ikke eierne våre, heller. Men det er nok av selskaper der ute som er i ferd med å gå dukken, og rekordmange ansatte som nå må ut i permisjon.

Akkurat som vi måtte komme koronaviruset i forkjøpet, ved å blant annet bli på hjemmekontorene våre, må vi nå komme økonomien i forkjøpet, ved å lansere Patreon før det er for sent.

Dette betyr at ikke absolutt alt er på plass ennå. Å få bestilt og sendt de fysiske produktene kan ta litt tid, for eksempel, og hvordan vi skal bruke Patreon framover for å gi medlemmene våre ekstra innhold, må vi gå opp sammen med dem. Igjen; vi prøver å komme de røde tallene i forkjøpet.

Hvorfor har dere valgt akkurat Patreon? 🛠

Det finnes mange måter å tjene penger på, og mange måter å be om penger på. Vi har tenkt gjennom de fleste, tro oss.

Men vi håper Patreon er en plattform mange av leserne våre kjenner fra før, og kanskje til og med allerede bruker, som kan gjøre det enklere for dem å støtte oss rent praktisk, og enklere for dem å forstå hva vi ber om.

Dessuten gir Patreon oss akkurat det vi har lyst på; en enkel løsning for lesere som ønsker å støtte oss, og en enkel løsning for oss å nå dem med eksklusivt innhold. Men har du innspill eller tips om andre ting vi kan prøve, hører vi selvfølgelig gjerne fra deg.

Jeg er i en usikker situasjon selv om dagen, og vil gjerne være forsiktig med penga mine. Er det noe annet jeg kan gjøre? 😢

Det unike med situasjonen Norge befinner seg i akkurat nå, er at det angår absolutt alle. Og vi er selvfølgelig fullt klar over at det er langt fra bare kode24 som sliter økonomisk akkurat nå.

«Eller kanskje dere faktisk trenger en stillings-annonse eller to?»

Som sagt er det helt frivillig om du ønsker å bli en støttespiller, og vi gir deg to prispunkter å velge mellom. Men for å svare på spørsmålet vi stiller oss selv; javisst, det er andre ting du kan gjøre, også!

Du kan for eksempel foreslå at arbeidsgiveren din blir Firmapartner, for en ganske liten slant i måneden? Eller kanskje dere faktisk trenger en stillingsannonse eller to? Eller kanskje de har lyst til å sponse podcasten vår? Eller kjøpe en bannerannonse?

Og uansett hva du ender opp med å gjøre, håper vi du holder deg frisk og trygg der ute. Vi har blitt ordentlig glad i alle leserne våre, og håper vi kommer oss gjennom dette - sammen. 💘