Her er årets kodekalender - vinn Kodeblokk og Kodepenn hver dag! 🤶

Lag bruker, bli med i lag, knekk koder og tjen poeng i årets julekalender fra kode24.

Det begynner å bli en stolt juletradisjon: Desember er her, og med den risikerer kode24.no nok en gang å forsvinne fra internetts overflate.

Hosting-leverandøren vår, Toms Hosting i Porsgrunn, har nemlig tatt juleferie igjen, og krever nå at vi plotter inn et nytt passord på serveren hver eneste dag fram mot julaften. Om ikke, går hele serveren ned.

Vi håper leserne våre vil hjelpe oss, lokker med fjonge premier og inviterer herved til årets Kodekalender!

Du finner den i boksen rett over, her, med nye luker hver dag fra og med søndag 1. desember til og med julaften.

💡 Årets kodekalender er sponsa av Accenture - som er på utkikk etter de smarteste utviklerne i Norge, og har flere ledige stillinger akkurat nå.

Årets løsning er rimelig fresh, akkurat sånn Toms Hosting liker det. Vi tok på oss noen rimelig freshe julegreier for å demonstrere. 📸: kode24
Årets løsning er rimelig fresh, akkurat sånn Toms Hosting liker det. Vi tok på oss noen rimelig freshe julegreier for å demonstrere. 📸: kode24 Vis mer

"Feliz navidad" 🎅

Denne gangen fikk vi bare en kort tekstmelding fra Tom i Toms Hosting.

Den lød sånn her:

"HOLA! :) TAR JULEFERIE. HUSK Å KJØRE AUTH.EXE HVER DAG 1-24 DES!! DET KREVER SERVERN SERRU!! :-D RUTÆR MASKINA MI MELLOM ACCENTURE-GREIA. PASSORDA ER GJEMT, ÅPNÆR HINT HVER DAG. SNAKKAST! FELIZ NAVIDAD!!! KLEMZ FRA TOM <3"

Det er gode grunner til at Toms Hosting aldri har lovet mer enn å være Porsgrunns tredje beste hostingtjeneste. Men dette skal vi takle, med din hjelp.

Slik fungerer det 🤔

Selve kodekalenderen finner du i boksen øverst i denne artikkelen. Ledertavla finner du her.

Og her er greia:

  • Hver dag fra 1. desember til og med julaften vil det låses opp en ny mappe i Toms Hosting sin "Accenture-løsning", som betyr en ny luke i julekalenderen vår. Her ligger det et hint til et passord, som du må knekke og plotte inn for at ikke kode24.no skal gå ned.
  • Selve løsningen ligger i boksen du finner øverst i denne artikkelen, hvor du blir bedt om å lage en bruker. Epost-adressen din brukes kun til å kontakte deg om du vinner, mens brukernavnet ditt havner på en highscore-liste. Vi gjør oppmerksom på at vi kan se begge deler.
  • Toms Hosting bruker en MS-DOS-aktig løsning, med kommandoer som "CD" og "DIR", i tillegg til egne som "STATS". Sliter du med syntaksen, er det bare å skrive "HELP". Vi gjør oppmerksom på at vi i kode24 kan se alt som skrives inn i løsningen.
  • Når du tror du har knekt et passord, er det bare å skrive "AUTH passord" i den aktuelle mappa for å sjekke, og eventuelt få poeng. Løser du dagens luke samme dag som den åpnes, får du 2 poeng. Løser du den i ettertid, får du 1 poeng.
  • Nytt i år er lag! For eksempel for arbeidsplassen din, klassen din eller gjengen din. Skriv "TEAM CREATE lagnavn" for å lage et, "TEAM JOIN lagnavn" for å bli med i et eller "TEAM LEAVE" for å forlate laget du er med i.
Kodeblokk med tilhørende Kodepenn er årets eksklusive premie i Kodekalenderen til kode24. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Kodeblokk med tilhørende Kodepenn er årets eksklusive premie i Kodekalenderen til kode24. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Vinn Kodeblokk og Kodepenn 😍

Som takk for hjelpa trekker vi én vinner hver dag, samt hovedvinnere og et vinnerlag. Og vi lokker med tidløse, eksklusive premier:

  • Dagsvinneren får kode24s splitter nye og svært så eksklusive Kodeblokk og Kodepenn! Med dette førsteklasses skrivesettet kan du dermed notere ned kodetankene dine på jobb eller studier, eventuelt skrible på når du kjeder deg på møter eller forelesninger.
  • Når kalenderen er ferdig trekker vi tre hovedvinnere blant dem med aller mest poeng - i praksis trolig blant de som har klart alle lukene samme dag som de ble åpna. Hovedvinnerne får i tillegg til Kodeblokk og Kodepenn et enda mer eksklusivt Kodediplom! Med dette på pulten eller peishylla er du sikret gode framtidsutsikter og sosial status.
  • Om ikke dette var nok, skal vi også trekke et vinnerlag, blant lagene med aller flest poeng. Eventuelt det ene laget med aller flest poeng. Vinnerlaget får et Kodediplom på deling, og så mange Kodeblokker og Kodepenner vi klarer å stappe ned i kodekontorets bobleplastkonvolutt.

Vinnerne blir kontakta på epost-adressa de registrerte seg med, så pass på at du bruker en faktisk adresse. Knekk i vei, og gledelig førjulstid!