Vegard slutter i FINN for å bli den nye sjefen til 200 utviklere i NAV

- Spent på hvordan utvikling, UX, jus og politikk fungerer sammen i NAV, sier Vegard Storstad.

Vegard Storstad blir ny avdelingsdirektør i NAV IT.
Vegard Storstad blir ny avdelingsdirektør i NAV IT. Vis mer

Vegard Storstad slutter i jobben som utviklingsdirektør i FINN.

Den nye jobben hans er å være avdelingsdirektør for utvikling og data i NAV IT, hvor han blir sjefen til rundt 200 utviklere og 60 dataspesialister.

NAV beskriver jobben som "en sentral rolle i arbeidet knyttet til digital produktutvikling i NAV", og at Storstad skal "fortsette styrkingen av de interne fagmiljøene".

Utvikling, UX, jus og politikk

- Å lede et av Norges sterkeste teknologimiljøer gir jo litt skrekkblandet fryd. Fryd fordi man får lede kolleger mot å lage virkelig viktige tjenester for absolutt alle, og ydmykhet fordi det er svært mye jeg ikke vet om arbeids- og velferdssystemene vi har ansvar for å forvalte og videreutvikle, sier Storstad i en inn/ut-melding til kode24.

Storstad har bakgrunn som utvikler, og kommer altså fra en stilling som utviklingsdirektør i FINN. Han har også flere år fra NRK, som blant annet produkteier og produktutviklingssjef.

«Skjæringspunktet mellom ulike fagdisipliner er ofte der magien skjer.»

- Jeg har tenkt litt de siste ukene over hvor meningsfylt det er å omsette politikk og lover, som skal være lik for alle, til kodelinjer som skaper tjenester som tilpasses brukernes individuelle behov. Skjæringspunktet mellom ulike fagdisipliner er ofte der magien skjer, og jeg er spent på hvordan utvikling, UX, jus og politikk fungerer sammen i NAV, sier den nye NAV-eren.

Norges største inhouse-miljø

IT-direktør i NAV, Jonas Slørdahl Skjærpe, er fornøyd med interessen for stillingen, som han ser på som en annerkjennelse av avdelingen.

- Med Vegard får vi en leder som har erfaring fra store organisasjoner og tunge teknologimiljøer. Som leder er han oppriktig opptatt av mennesker og fag, og med sin bakgrunn og personlighet vil han bidra til å løfte oss på digital produktutvikling, sier Skjærpe.

Storstad begynte i stillingen i mai, og ifølge NAV kommer han til "et IT-miljø som har vært gjennom store endringer og vekst de siste årene".

"NAV har bygget et sterkt og mangfoldig fagmiljø som setter tverrfaglig team i sentrum. Med sine 800 ansatte i IT-avdelingen utgjør de nå Norges største inhouse utviklermiljø" skriver NAV i inn/ut-meldinga.