Marius (45) til Novanet: - Smarthuset har tatt litt av under korona

inn/ut: Marius Wingerei går fra Berg-Hansen til Novanet. - Jeg fascineres av automatikk. 👋

Marius Wingerei (45) starter hos Novanet.
Marius Wingerei (45) starter hos Novanet. Vis mer

Marius Wingerei (45) er ny seniorkonsulent hos Novanet.

Marius har over 20 års erfaring med systemutvikling, og de siste to årene har han vært leder for avdelingen IT-utvikling hos Berg-Hansen. Hos Berg-Hansen har han i tillegg i til å ha lederoppgaver vært arkitekt og utvikler, samt hatt ansvar for å veilede junior-utviklere.

Marius har bred erfaring på .Net-plattformen, og svært god innsikt i Azure. Den siste tiden har hans faglige fokus vært unit testing og automatisering av bygg, test og release.

"Kulest å drive eget firma"

Wingerei har bred erfaring som leder, arkitekt og backend-utvikler hos et utvalg arbeidsgivere.

- Det å jobbe med utvikling passer meg. Man kan være kreativ og finne på ting, med mange regler å forholde seg til. Du er inne i en boks, men kan gjøre veldig mye i den boksen, sier Wingerei.

CV-en hans er rikholdig og inkluderer alt fra å drive eget selskap med ansatte til å være avdelingsleder for et team med fire nasjonaliteter i to land. Han har hatt mange ulike roller fra utvikler, arkitekt og CTO til prosjektleder for både interne og eksterne ressurser.

- Det kuleste jeg har gjort er å drive eget firma. Der gjorde vi alle oppgavene i alle deler av prosjektets fase, fra innsalg til planlegging, gjennomføring og support. Det var tid- og ressurskrevende, men vi hadde det veldig moro, fastslår han.

Kobler av med smarthus

Tobarnsfaren bor på Oppsal sammen med sine 15 år gamle tvillingsønner. Wingerei er glad i å kjøre elbil, og kjørte 6500 kilometer på koronaferie i Norge i fjor sommer.

På fritiden bygger han gjerne Lego, går en tur i marka, slapper av på sofaen eller pusler med smarthuset sitt.

Når han sier «hei Google, god morgen» glir gardinene på soverommet fra hverandre og kaffemaskinen slås på. Når noen åpner postkassen, får Marius tilsendt et varsel og en liten videosnutt av posten. Skrur du på TV-en, går rullegardinen ned og lyset dimmes. Robotstøvsugeren starter automatisk når ingen er hjemme. Alt som er automatisert i huset er samlet i en hub.

- Jeg fascineres av automatikk, og har automatisert mest mulig i hjemmet. Smarthuset er morsom hobby som har tatt litt av i koronatidene med mye tid hjemme, ler Wingerei.