Så tidlig kommer utviklere på jobb

Kommer mye tidligere på kontoret enn hva myten tilsier.

Utviklere med capsen bak/fram, som subber inn til ugudelige tider? Ikke vanlig, ifølge våre tall. 📸: Per Lööv / Unsplash
Utviklere med capsen bak/fram, som subber inn til ugudelige tider? Ikke vanlig, ifølge våre tall. 📸: Per Lööv / Unsplash Vis mer

Jeg vil påstå at det går rykter om at utviklere kommer seinere på jobb enn andre. I alle fall her på huset.

Men stemmer ryktet?

Da vi spurte på kode24-klubben, svarte 37 stykker ja. Bare 9 svarte nei. Mens hele 64 stykker mente at de aldri hadde hørt dette ryktet.

"Jeg jobber i butikk, hvor tre minutter for sent noen dager på rad kan bli en samtale på kontoret. Tror de av dere som jobber med utvikling har litt slakkere line enn det" kommenterte et medlem.

«Hvem bryr seg?» utvikler

"Noe som er ganske typisk, er vel at utviklere foretrekker å være på kontoret litt forskjøvet i forhold til resten. Enten fordi de ønsker å få jobbe i fred og konsentrere seg, eller fordi de er en smule mer B-mennesker" skrev et annet.

"Så lenge en gjør det en skal, og jobber så lenge man skal, hvem bryr seg?" mente et tredje klubbmedlem.

I den siste utgaven av spørreundersøkelsen Kodeløkka spurte vi 669 norske utviklere når de vanligvis kommer på jobb. Og lang historie kort: Utviklere ser ut til å komme like tidlig på jobb som alle andre.

Se selv: