Zoom snur - vil ha folk tilbake på kontoret

Selv videokonferanse-selskapet Zoom mener man bør møtes fysisk av og til.

Stadig flere selskaper ønsker at ansatte skal tilbringe mer tid på kontoret. Illustrasjonsfoto fra RiksTVs lokaler, som ikke har noe med denne artikkelen å gjøre. 📸: Kurt Lekanger
Stadig flere selskaper ønsker at ansatte skal tilbringe mer tid på kontoret. Illustrasjonsfoto fra RiksTVs lokaler, som ikke har noe med denne artikkelen å gjøre. 📸: Kurt Lekanger Vis mer

Det amerikanske videokonferanseselskapet Zoom har gitt sine ansatte beskjed om å komme tilbake på kontoret, skriver BBC. Det var Business Insider (betalingsmur) som meldte saken først.

Kanskje litt ironisk, ettersom Zoom jo lager løsninger som gjør det mulig å jobbe fra hvor som helst.

Minst to dager i uken

I en uttalelse til New York Times sier PR-sjef Colleen Rodriguez at de mener en "strukturert, hybrid arbeidsform" er det beste. Derfor vil de at alle som ikke bor lenger unna enn 80 km skal komme innom kontoret minst to ganger i uken.

– Det er det mest effektive for Zoom, sier Rodriguez.

Tidligere har Zoom uttalt at ansatte vil kunne jobbe hjemmefra så lenge de vil, men nå går de tilbake på det og sier de ønsker en hybridmodell med ansatte på kontoret noen dager i uken.

De nye reglene vil iverksettes i løpet av august og september, og nøyaktig tidspunkt for når ansatte må tilbake på kontoret vil variere fra land til land.

– Som et firma vil vi være i en bedre posisjon til å bruke våre egne teknologier, fortsette å innovere, og betjene våre kunder globalt, sier Rodriguez til New York Times.

Flere kutter ned på hjemmekontor

Ifølge en undersøkelse fra Stanford-universitetet jobber rundt 12 prosent av amerikanerne utelukkende hjemmefra, skriver BBC. 29 prosent har en hybridløsning der de velger om de vil jobbe hjemmefra eller fra kontoret. Tallene for Storbritannia skal være noenlunde de samme.

Før pandemien var det bare rundt 5 prosent av amerikanerne som jobbet hjemmefra.

Også kode24s egen lønnsundersøkelse viser at noe er i ferd med å skje med arbeidsgiveres holdninger til hjemmekontor:

Mens 81 prosent av utviklerne i undersøkelsen jobbet hjemmefra minst én dag i uken i 2022, er denne andelen nå bare 73 prosent.