Vi testa Arc Search, søk på en helt ny måte med AI: «Imponerende!»

Arc Search bruker AI til å surfe på nettet for deg og sette sammen en skreddersydde nettside med oppsummering av rykende fersk informasjon.

Arc Search henter informasjon fra ulike kilder og bruker AI til å lage en skreddersydd nettside som oppsummerer det du søkte etter. 📸: Kurt Lekanger
Arc Search henter informasjon fra ulike kilder og bruker AI til å lage en skreddersydd nettside som oppsummerer det du søkte etter. 📸: Kurt Lekanger Vis mer

The Browser Company har i det siste fått mye oppmerksomhet for sin Arc-nettleser, som blant annet håndterer faner på en ganske innovativ måte.

Nå er The Browser Company klar med en helt ny nettleser som foreløpig finnes bare som en iOS-app: Arc Search.

Som det fremgår av navnet, er ikke Arc Search bare en vanlig nettleser – men en nettleser som introduserer en helt ny måte å søke på.

Sånn fungerer det

I stedet for et tradisjonelt søk der du får opp en liste med mer eller mindre relevante lenker til ulike nettsider, har Arc Search en knapp som heter "Browse for me".

Et trykk på Browse for me-knappen vil:

  • Søke på nettet etter relevant informasjon basert på søkebegrepet ditt
  • Lese gjennom alle relevante sider
  • Bruke AI til å sette sammen en egen "nettside" som oppsummerer alt Arc Search har funnet om temaet – inkludert lenker til kilder.
Her har vi prøvd å be Arc Search om å finne informasjon om hvordan TV 2 bruker Svelte. Arc Search satte sammen en side med massevis av informasjon basert på blant annet kode24-artikler.
Her har vi prøvd å be Arc Search om å finne informasjon om hvordan TV 2 bruker Svelte. Arc Search satte sammen en side med massevis av informasjon basert på blant annet kode24-artikler. Vis mer

Nettleser + søk + AI-chat

The Browser Company skriver i sin lanseringsbloggpost at de ønsker at Arc Search skal være standardnettleseren din. Idéen bak Arc Search er å bringe alt du søker etter til deg så raskt som mulig, uten distraksjoner.

Det gjør de ved å tenke helt nytt rundt hvordan en nettleser skal være, og kombinere en nettleser, søkemotor og en AI-chatbot til ett produkt.

I tillegg til å endre måten man søker på, sier The Browser Company at Arc Search også skal være den beste måte å surfe på. Det gjør de blant annet med noen grep som sikkert vil være kontroversielle hos mediehus som lever av å vise annonser (som oss i kode24):

  • Annonser fjernes automatisk
  • All sporing (trackere) stoppes automatisk
  • Alle cookiebannere og popups stoppes

Imponerende resultater

Vi har prøvd Arc Search for iOS helt kort, og det første som slår oss er hvor minimalistisk nettleseren er.

  • Nederst i midten er det en søkeknapp, og så har du på venstre side en knapp som viser alle åpne nettsider.
  • På høyre side er det en knapp som henter frem et mer tradisjonelt adressefelt, og blant annet funksjonalitet for å søke på siden eller kopiere URL-en.

Når du trykker søkeknappen, kan du enten bare taste inn en URL – for eksempel kode24.no – for å gå direkte til nettsiden. Eller du kan taste et søkebegrep og trykke enter for å gjennomføre et vanlig Google-søk.

Ved siden av søkebegrepet du har tastet inn har du imidlertid også en knapp merket "Browse for me", og den er virkelig imponerende.

Arc Search leser gjennom ulike kilder på nettet og bruker AI til å lage en skreddersydd side med informasjon om temaet – med kildehenvisninger til rykende fersk informasjon.
Arc Search leser gjennom ulike kilder på nettet og bruker AI til å lage en skreddersydd side med informasjon om temaet – med kildehenvisninger til rykende fersk informasjon. Vis mer

Vi prøvde å søke etter ulike ting fra nyhetsbildet det siste døgnet, og oppsummeringene vi fikk var overraskende bra. Og søkte vi etter ting på norsk fikk vi ofte helt oppdatert informasjon fra norske nettsteder – inkludert kode24.no. Selve resultatsiden er imidlertid på engelsk (foreløpig i hvert fall) – men du kan godt søke på norsk.

Det hele virker ganske tidsbesparende. I stedet for å måtte manuelt gå innom en masse ulike nettsteder, får vi all informasjonen presentert på ett sted – inkludert lenker videre til kilder vi kan gå til for å få mer informasjon.