Ukas Koder har lagd app for å spre hverdagsgleder

Målet vårt er å utvikle verdens råeste micro-gifting tjeneste, sier medgründer Erik Kjernlie i oppstartsselskapet Glede.

Hvordan begynte du med koding? 👶

Første gang jeg gjorde noe kode-relatert var da jeg installerte Photoshop på en gammel HP via terminalen på ungdomsskolen.

Jeg skjønte ikke hva jeg gjorde, eller hva som skjedde, bare at jeg skrev inn noe grønn skrift i en svart boks, og plutselig var Photoshop installert.

Det er mulig det ikke var den vanlige, lovlige varianten av Photoshop, men det funket i hvert fall. Jeg lastet ned Photoshop for å lage grafiske, profilbilder til spillet Mafiaens Hevn, og jeg begynte etterhvert å bytte til meg spill på Steam mot bilder og tutorials i Photoshop.

«Jeg ble trigget av at man først kunne designe en nettside i Photoshop, og deretter utvikle den selv.»

Etter at en kompis viste meg at jeg kunne inspisere elementer på VG for å endre på titler og beskrivelser, åpnet en ny verden seg for meg, og jeg ble trigget av at man først kunne designe en nettside i Photoshop, og deretter utvikle den selv.

Jeg ville studere på NTNU, men jeg visste ikke hvilken retning jeg ønsket å gå.

Jeg endte opp på Ingeniørvitenskap og IKT etter et godt tips fra broren og faren min om at her har man mulighet til å utforske hva man liker innenfor data og tradisjonelle ingeniørfag før man velger spesialisering.

Hva jobber du med akkurat nå? 🛠️

Vi startet Glede for litt over ett år siden, hvor målet vårt er å utvikle verdens råeste micro-gifting tjeneste.

I et oppstartsselskap er de tekniske arbeidsoppgavene mine varierte, hvor jeg også bidrar innenfor strategi og forretningsutvikling.

Vi utvikler med en full JavaScript stack, hvor vi bruker JavaScript (TypeScript) på front-end og back-end for å kunne jobbe raskt og effektivt.

«Arbeidsoppgavene switcher mellom teknologiene React og React Native på front-end.»

Arbeidsoppgavene svitsjer mellom teknologiene React (web) og React Native (mobil) på front-end, og NodeJS på back-end.

Akkurat nå jobber jeg med et kundedashbord der alle kundene våre kan onboarde seg selv som en selvbetjent tjeneste, og litt på en nettside for en stillingsannonse som skal legges ut denne uka, med en liten front-end challenge hvor man må finne en skjult knapp for å søke.

Vil du prøve å finne den skjulte knappen?

image: Ukas Koder har lagd app for å spre hverdagsgleder

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? ☕

Jeg sitter stort sett på kontoret vårt i Oslo hvor vi sitter hele teamet samlet, men akkurat nå sitter jeg hjemme på Biri med litt blanding av ferie og jobb.

Personlig trives jeg aller best på kontoret hvor man bare trenger å trykke på en knapp for å få tak i kaffe og man kan sparre med de andre i selskapet uten å måtte ta en telefonsamtale eller video call.

«Akkurat nå sitter jeg hjemme på Biri med litt blanding av ferie og jobb.»

Vi har daglige standups med produkt-teamet, før jeg bruker mesteparten av dagen på utvikling, med litt innslag av møter, workshops og idémyldring.

Det er veldig mange morsomme påfunn man kan gjøre med Glede, alt fra forskjellig features som skal inn i applikasjonen til markedsføringen.

Hva har du lyst til å lære mer om framover? 📚

Vi har nettopp begynte å utvikle de nye web-applikasjonene våre i NextJS, så jeg har lyst til å bli bedre til og bygge web-applikasjoner hvor man benytter seg av server-side rendering.

Jeg har aldri prøvd å lage nettsider med noe annet enn JavaScript, så det hadde også vært kult å teste ut rammeverk som Blazor, som gjør det mulig å bygge nettsider med C# isteden.

image: Ukas Koder har lagd app for å spre hverdagsgleder

Hvilke konkrete verktøy klarer du deg ikke uten? 😻

Det finnes kanskje erstatninger for MacBooken min, git og Visual Studio Code, men jeg hadde aldri klart meg uten teamet mitt i Glede.

Det å jobbe i et godt team gjør arbeidshverdagen ekstremt mye enklere, og det er utrolig motiverende å ha medarbeidere man kan lære av og som brenner for det de holder på med.

Hva er det verste du kan bli spurt om på jobben? 🔥

“Erik, vi har en bug på en Xiaomi Mi 1 fra 2011”.

Hva synes du norske utviklere bør bli flinkere på? 🙋

Det kan nok ikke jeg gi noe godt svar på, men jeg kan i hvert fall bli flinkere til å bidra på open source-prosjekter.

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber? 🕹️

Når jeg har tid utenfor Glede (blir mye Glede da dette er en hobby) så spiller jeg frisbeegolf, fotball, trener og henger med venner.