Thoralf, Jesper og Torbjørn til Dintero: - Fintech går en lys framtid i møte

- Tror bevegelsen vekk fra legacy banksystemer til nyere, freshere API-er og løsninger kan være demokratiserende.

Thoralf Thelle, Jesper Kloster Ellingsen og Torbjørn Øyan Sørdal har begynt som utviklere hos Dintero - de to sistnevnte innleid fra Visma.
Thoralf Thelle, Jesper Kloster Ellingsen og Torbjørn Øyan Sørdal har begynt som utviklere hos Dintero - de to sistnevnte innleid fra Visma. Vis mer

Thoralf Thelle, Jesper Kloster Ellingsen og Torbjørn Øyan Sørdal har begynt som utviklere hos Dintero - de to sistnevnte innleid fra Visma.

Dintero er en norsk produsent av digitale betalingssystemer andre kan bruke.

Utvikler-trioen skal blant annet jobbe med å legge til støtte for Apple Pay og Google Pay i Dinteros checkout.

Trengte React-utvikler

Thelle har bakgrunn i informatikk hos UiO, og starta der Polygon Apps UB med løsninger til klienter som Groruddalsatningen.

- Dintero interesserte meg ved at det var ønske om en React-utvikler, og i intervjufasen ble jeg overrasket hvor lignende stacken var til det jeg baserte mine egne prosjekter på. Jeg tenkte da at dette måtte være den ideelle jobben for meg, og det viste seg da jeg ble med, sier Thelle i en inn/ut-melding til kode24.

Han er også opptatt av at såkalt fintech, altså den finansielle teknologi-bransjen som Dintero er en del av, skal bli enda viktigere framover.

Tror på fintech

De to konsulentene fra Visma, Sørdal og Ellingsen, har begge bakgrunn fra NTNU.

- Det som appellerte mest med Dintero, var teknologistacken. I tillegg finner jeg det givende å forbedre tungvinte prosesser ved hjelp av teknologi, sier Sørdal.

- Som teknolog er det viktig å kunne jobbe med en moderne teknologi-stack, noe Dintero kunne tilby. Jeg har også en forkjærlighet for mindre bedrifter hvor man kommer rett inn i kjernevirksomheten med en gang og blir gitt mye ansvar, sier han, og fortsetter:

- Min magefølelse er at fintech går en lys framtid i møte. Jeg tror at bevegelsen vekk fra legacy banksystemer til nyere, freshere API-er og løsninger kan være demokratiserende.