Snur frykten opp ned: Bruker AI for å unngå oppsigelser

AI hjelper store selskaper å kartlegge de ansattes ferdigheter, så de slipper å sparke.

Deloitte satser på at AI ikke bare vil hjelpe dem å unngå å si opp mange ansatte, men også styre økningen av arbeidsstyrken i årene som kommer. 📸: THE CANADIAN PRESS/Andrew Lahodynskyj
Deloitte satser på at AI ikke bare vil hjelpe dem å unngå å si opp mange ansatte, men også styre økningen av arbeidsstyrken i årene som kommer. 📸: THE CANADIAN PRESS/Andrew Lahodynskyj Vis mer

AI kan ikke bare gi massevis av folk fyken, men også hjelpe selskaper å omplassere ansatte til roller som som er mer ettertrakta, skriver Business Insider.

Større konsulentselskap som Deloitte bruker nå visstnok AI-teknologi til å kartlegge de ansattes ferdigheter, ifølge nettavisen.

Målet er å finne ut av hvordan selskapet kan overføre dem til de delene av virksomheten som er mest lønnsom.

Satser på AI

Ifølge Business Insider innebærer dette at selskapet satser på at AI ikke bare vil hjelpe dem å unngå å si opp mange ansatte, men også styre økningen av arbeidsstyrken i årene som kommer.

Deloitte skal allerede ha begynt å bruke generativ AI til å eliminere gjentakende arbeid, ifølge nettavisen, som viser til at AI kan føre til en produktivitet som gir en 30 prosent eller mer økning i profitten.

Business Insider legger til at initiativet kommer etter at selskapet ansatte 130.000 ansatte i årene etter koronapandemien.