Sbanken lover at ingen utviklere får sparken etter DNB-oppkjøpet

- DNB sin ambisjon er å bygge en stor fintechhub i Bergen, forteller Sbanken-direktøren.

Sbannken-direktør Øyvind Thomassen tror de kommer til å trenge flere, ikke færre, utviklere nå som de slås sammen med DNB. 📸: Sbanken
Sbannken-direktør Øyvind Thomassen tror de kommer til å trenge flere, ikke færre, utviklere nå som de slås sammen med DNB. 📸: Sbanken Vis mer

Konkurransetilsynet sa først nei til at DNB kunne kjøpe Sbanken. Men giganten klagde, fikk medhold og meldte nylig at oppkjøpet derfor skjer likevel.

DNB og Sbanken skal derfor bli én bank, uten at noen vet nøyaktig når.

Begge bankene har store, norske utviklingsavdelinger, som blant annet lager de to nettbankene som trolig snart skal bli én.

Så hva skjer med alle utviklerne? Og alt utviklerne har utvikla?

Plukke det beste

- Det er ingen ting som er klart ennå, rett og slett fordi DNB ønsker å planlegge Sbankens fremtid sammen med oss, sier administrerende direktør Øyvind Thomassen i Sbanken til kode24.

Denne jobben skal begynne i slutten av mars, når DNB overtar Sbankens aksjer. Målet er, som Thomassen sier, å "utvikle de beste løsningene og kundeopplevelsene".

Når to tjeneste-porteføljer skal bli én, må det nødvendigvis bety skroting av kode. Men det blir neppe så enkelt som å for eksempel si at alle Sbankens løsninger skal skrotes til fordel for DNB sine.

- DNB har en grunntanke om å ta det beste fra begge bankene, og vi er invitert til å sette vårt preg på fremtidens bank. Her blir det nok grundige vurderinger fremfor automatiske valg, forteller Thomassen.

Flere, ikke færre, utviklere

Om man i prinsippet kutter antall tjenester i to, skulle man kanskje tro at man også kunne kutte utviklingsavdelingen i to.

Sånn er det heldigvis ikke.

- DNB sin ambisjon er å bygge en stor fintechhub i Bergen. De sier at de heller kommer til å trenge enda flere utviklere enn vi samlet sett har i dag, forsikrer Sbanken-direktør Thomassen.

Dermed skal ikke Sbanken-utviklerne som sitter i Bergen trenge å flytte, heller:

- Alle Sbankens utviklere er sikret jobb i Bergen, og ingen behøver å flytte til Oslo.