Russiske hackere angrep Nato og østeuropeiske forsvar, ifølge Google

Beskriver dem som en phishing-kampanje.

En ukrainsk soldat ved russiske tankser i Kharkiv-regionen. 📸: Irina Rybakova / Press service of the Ukrainian Ground Forces / Handout via REUTERS
En ukrainsk soldat ved russiske tankser i Kharkiv-regionen. 📸: Irina Rybakova / Press service of the Ukrainian Ground Forces / Handout via REUTERS Vis mer

Russiske hackere forsøkte nylig å ta seg inn i nettverkene til Nato og flere østeuropeiske lands militære, går det fram av en ny Google-rapport.

I rapporten , som er omtalt av Reuters , står det ikke hvilke land som var mål for angrepsforsøkene.

Google beskriver dem som en phishing-kampanje der målet var å få tak i innloggingsinformasjon, og skriver at det er den russisk-baserte gruppa Coldriver, også kjent som Callisto, som står bak.

Det er uklart hvor vellykkede angrepene har vært. Google skriver at de ikke har registrert at noen Gmail-kontoer har blitt kompromittert. Reuters har ikke fått noen kommentar fra Nato om rapporten.

Gruppa har tidligere blant annet rettet angrep mot flere USA-baserte NGO-er og tankesmier og forsvaret til et baltisk land, ifølge Google.

Russland, som er underlagt strenge sanksjoner fra vestlige land etter invasjonen av Ukraina, avviser stadig vekk at de står bak dataangrep mot vestlige mål.