Russicke hackere truer Stavanger-pub: «Skjønner ingenting»

- Lockbit har sendt meg en trusselmail hvor de har bedt om penger, sier Nils Østenfor, daglig leder av pubben Martinique.

– Vi har ikke noe vi vurderer å være sensitiv informasjon. For meg ser det bare ut som noe de har hentet ut fra nettsidene våre, men nettsiden er bare en beskrivelse av puben, sier Nils Østenfor. 📸: <a href="https://unsplash.com/@gunnarridder?utm_content=creditCopyText&amp;utm_medium=referral&amp;utm_source=unsplash">Gunnar Ridderström</a> / <a href="https://unsplash.com/photos/white-and-brown-concrete-building-near-body-of-water-during-night-time-XhmtlF9DNr4?utm_content=creditCopyText&amp;utm_medium=referral&amp;utm_source=unsplash">Unsplash</a>
– Vi har ikke noe vi vurderer å være sensitiv informasjon. For meg ser det bare ut som noe de har hentet ut fra nettsidene våre, men nettsiden er bare en beskrivelse av puben, sier Nils Østenfor. 📸: Gunnar Ridderström / Unsplash Vis mer

Utestedet Martinique i Stavanger mottok denne uken trusler fra en russisk hackergruppe.

Den russiske hackergruppa Lockbit, har siden 2019 drevet med datainnbrudd og utpressing.

Denne uken var det utestedet Martinique som mottok trusler.

– Lockbit har sendt meg en trusselmail hvor de har bedt om penger, men jeg skjønner ikke noen ting av dette, sier daglig leder Nils Østenfor til Digi.

Ikke bekymra

Han forteller videre at han syntes saken er merkelig, men at han ikke i utgangspunktet er bekymret.

– Vi har ikke noe vi vurderer å være sensitiv informasjon. For meg ser det bare ut som noe de har hentet ut fra nettsidene våre, men nettsiden er bare en beskrivelse av puben, sier Østenfor.

Lockbit har tidligere angrepet tusener av forskjellige organisasjoner. Det inkluderer Kinas største bank, konsulentkjempen Accenture, britenes nasjonale postselskap Royal Mail og mange andre.