Runar (32) til Glitni - "lidenskapelig opptatt av fan-teorier fra Game of Thrones"

- Jeg trivdes veldig godt i Hurtigruten, men ser at konsulentlivet kan by på enda mer variasjon.

32 år gamle Runar Alvseike har fått seg ny jobb i Glitni.
32 år gamle Runar Alvseike har fått seg ny jobb i Glitni. Vis mer

32 år gamle Runar Alvseike har fått seg ny jobb i Glitni.

Glitni er et ferskt selskap som markedsfører seg som å hjelpe med å "designe, utvikle og drifte din dataplattform, inkludert data- og analytiske pipelines (DataOps, MLOps)".

Kommer fra Hurtigruten

Alvseike kommer fra rollen som produkteier for dataplattformen til Hurtigruten.

- Jeg trivdes veldig godt i Hurtigruten, men ser at konsulentlivet kan by på enda mer variasjon og større faglige utfordringer over tid. Jeg kjenner flere av Glitni-konsulentene, og vet at her får jeg gode diskusjonspartnere som kan bidra til å utvikle meg til å bli en enda bedre dataplattform-utvikler og -arkitekt, sier han i en inn/ut-melding til kode24.

I sin tid i Hurtigruten skal han ha vært med å løse problemstillinger under koronapandemien, og har blant annet vært med på å erstatte et datavarehus og "realisere spørsmål som organisasjonen tidligere kun har drømt om".

"Kaninhull på Youtube"

Alvseike har en mastergrad i Finans og Økonomisk Analyse fra Norges Handelshøyskole, og har tidligere jobbet som konsulent innen "Data & Analytics" i KPMG og RAV.

- Jeg setter stor pris på ansvaret og tilliten jeg fikk i Hurtigruten. I tillegg til rollen som produkteier, har jeg operert både som teamleder og data engineer, og har fått jobbe med ti dyktige utviklere med å bygge dataplattform, dataflyt og ulike dataprodukter. Hurtigruten er et spennende selskap, og jeg kommer til å savne gjengen, sier Alvseike.

"Utover å grave seg i og løse kule tekniske og forretningsorienterte problemstillinger er Runar ofte å finne med ski- eller joggesko på beina eller vekter mellom henda på treningssenter. Han er også lidenskapelig opptatt av fan-teorier fra Game of Thrones og befinner seg litt for ofte på reiser i dype kaninhull på Youtube" melder Glitni.