Rekordstor rettssak: - Google har misbrukt sin markedsmakt

- Det er vanskelig å overdrive betydningen av denne saken, sier jurist.

Internettgiganten Google har misbrukt sin markedsmakt, mener myndighetene i USA. Her: Google-sjef Sundar Pichai. 📸: AP Photo/Evan Vucci
Internettgiganten Google har misbrukt sin markedsmakt, mener myndighetene i USA. Her: Google-sjef Sundar Pichai. 📸: AP Photo/Evan Vucci Vis mer

Internettgiganten Google har misbrukt sin markedsmakt, mener myndighetene i USA. Tirsdag begynner en rettssak som kan få store følger for flere av verdens største selskaper.

Rettssaken beskrives som den største såkalte antitrust-saken i USA på et kvart århundre.

Brukt ulovlige metoder

Google har brukt ulovlige metoder for å unngå konkurranse fra andre søkemotorer, mener USAs justisdepartement. Også myndighetene i en rekke amerikanske delstater har sluttet seg til det sivile søksmålet.

Anklagene avvises av Google og morselskapet Alphabet, som mener det er kvaliteten på søkemotoren som har sikret den en markedsandel på rundt 90 prosent.

Store konsekvenser

Rettsprosessen, som nå begynner i en domstol i Washington DC, kan bli langvarig. Konsekvensene kan potensielt bli store både for Google og andre tek-giganter.

– Det er vanskelig å overdrive betydningen av denne saken, særlig for monopoler og selskaper med stor markedsandel, sier antitrust-advokaten Luke Hasskamp til nyhetsbyrået Reuters.