Regjeringen vil gi 412,7 millioner kroner til bredbåndsutbygging

- Vi vil prioritere de områdene som har de største utfordringene og det største behovet.

Raskt og sikkert bredbånd er viktig for at folk og virksomheter skal kunne bo og skape verdier i hele landet, ifølge kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik. 📸: Lise Åserud / NTB
Raskt og sikkert bredbånd er viktig for at folk og virksomheter skal kunne bo og skape verdier i hele landet, ifølge kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik. 📸: Lise Åserud / NTB Vis mer

Regjeringen foreslår å bevilge 412,7 millioner kroner til utbygging av bredbånd, noe som er den høyeste nominelle bevilgningen noensinne.

– Regjeringen vil sikre alle hushold og virksomheter i hele landet tilgang til høyhastighets bredbånd innen 2025. Med denne bevilgningen vil vi være på god vei til å nå målet, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) i en pressemelding.

Viktig for å skape verdier

Han peker på at i underkant av 94 prosent av norske husstander i dag har tilbud om bredbånd med nedlastningsfart på minst 100 megabit per sekund.

Samtidig er det fremdeles store forskjeller mellom ulike områder i Norge, og i spredtbygde strøk har kun 70 prosent gigabit-dekning, opplyser departementet.

– Raskt og sikkert bredbånd er viktig for at folk og virksomheter skal kunne bo og skape verdier i hele landet. Vi vil prioritere de områdene som har de største utfordringene og det største behovet, sier Gjelsvik.