- Organisasjoner spør hvor fort de kan begynne med AI

Microsoft gikk 20 milliarder dollar i overskudd i forrige kvartal og vil satse stort på AI fremover.

Microsofts administrerende direktør Satya Nadella sier kunstig intelligens blir en av deres hovedsatsinger framover. 📸: Loren Elliott / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Microsofts administrerende direktør Satya Nadella sier kunstig intelligens blir en av deres hovedsatsinger framover. 📸: Loren Elliott / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP Vis mer

Microsoft gikk 20 milliarder dollar i overskudd i forrige kvartal. Nå setter de alle kluter til for å bli ledestjerne i overgangen til KI-plattformer.

IT-giganten hadde en omsetning på 56,2 milliarder dollar for perioden april til juni og satt igjen med over en tredel av dette i profitt. Det gir en avkastning på 2,69 dollar per aksje, noe høyere enn analytikernes forventninger.

Investert stort i OpenAI

Microsofts administrerende direktør Satya Nadella sier kunstig intelligens blir en av deres hovedsatsinger framover.

– Organisasjoner spør ikke bare hvordan, men også hvor fort de kan komme i gang. De vil bruke den neste generasjonen KI-teknologi til å håndtere de største mulighetene og utfordringene de møter, på en trygg og ansvarlig måte, sier han i en uttalelse.

Konsernet har blant annet investert stort i selskapet OpenAI, som står bak den populære tjenesten ChatGPT.

Sagt opp mange ansatte

Dette begynner allerede å gi gode inntekter. De har blant annet integrert teknologien i søketjenesten Bing og jobber med flere andre KI-produkter for næringsaktører.

Selv om milliardoverskuddene ruller inn, har Microsoft også sagt opp hundrevis av ansatte de siste månedene. Dalende PC-salg globalt er noe av forklaringen.

I starten av året gikk de til oppsigelse av hele 10.000 ansatte, nær 5 prosent av den totale staben i konsernet.