Nye permitteringer hos Experis Academy: – Vi merker et tyngre marked

– Vi merker et tyngre marked, særlig for nyutdannede, gjentar Sven Fossum etter at ytterligere 10 utviklere blir permittert hos Experis Academy.

– Vi merker et tyngre marked, særlig for nyutdannede, sier Sven Fossum om de nye permitteringene hos Experis Academy. 📸: ManpowerGroup
– Vi merker et tyngre marked, særlig for nyutdannede, sier Sven Fossum om de nye permitteringene hos Experis Academy. 📸: ManpowerGroup Vis mer

kode24 har tidligere omtalt permitteringer hos Experis Academy:

For drøye to uker siden ble det kjent at 18 utviklere var blitt permittert i månedsskiftet april/mai.

Nå viser det seg at Experis Academy må kutte enda flere.

Flere blir permittert

For trenden fortsetter videre inn i juni, kan Sven Fossum opplyse til kode24. Han er kommunikasjonsdirektør i ManpowerGroup, som Experis Academy er en del av.

– Vi merker et tyngre marked, særlig for nyutdannede, og har dessverre vært nødt til å permittere noen medarbeidere i Stavanger og Trondheim nå i juni. Vi håper imidlertid at vi kan ta dem tilbake i jobb så snart som mulig, sier Fossum.

Permitteringen gjelder fem ansatte i Stavanger og fem ansatte i Trondheim, altså ti totalt.

Følger situasjonen

I tillegg til permitteringene, så ble det kjent at Experis Academy stanset opptaket av nye ansatte til sitt program. Opptaket skjer ordinært to ganger i året, og opptaket i august er altså avlyst.

Experis Academy skriver på sine nettsider at "rekrutteringen starter senest et halvt år før programstart".

Dermed er det ikke lenge til de normalt skal ta stilling til om det skal rekrutteres til nye kull i januar, men det vil avhenge av framtidsutsiktene litt lenger fram i tid.

– Vi følger situasjonen i markedet nøye og vil ta stilling til rekrutteringsoppstart for nye kull på et senere tidspunkt, svarer Fossum.

Dette er Experis Academy

Experis er et konsulentselskap i ManPowerGroup, som også har et opplegg de kaller Experis Academy:

  • Om du først har en IT-utdanning, får du som ansatt i Experis Academy tre måneder med opplæring i enten fullstack Java- eller fullstack .Net-utvikling.
  • De neste 12 månedene en praksisperiode ute hos en kunde.
  • Etter dette er håpet at du får en fast ansettelse hos kunden, eventuelt er du fortsatt ansatt i Experis Academy.

Opplegget minner om SALT sitt, som vi denne uka skrev om at også sliter med å få sine bootcamp-deltakere ut i arbeidslivet: