Ny tjeneste fra Wix lager komplette nettsider med AI

Lager ikke bare en mal, men en fullstendig og skreddersydd nettside med tekst, bilder og animasjoner.

Wix AI Site Generator bruker ChatGPT og Wix' egne AI-løsninger til å lage nettsider via en chat-funksjon. 📸: Wix/Youtube
Wix AI Site Generator bruker ChatGPT og Wix' egne AI-løsninger til å lage nettsider via en chat-funksjon. 📸: Wix/Youtube Vis mer

De lærde strides om hvorvidt kunstig intelligens (AI) kommer til å ta jobbene til utviklere, og eventuelt hvilke jobber som forsvinner først.

Nå har Wix, som lager low-code/no-code-verktøy for å bygge nettsider, annonsert en ny løsning for å lage komplette nettsider basert på input du gir til en kunstig intelligens. Det melder Techcrunch.

Verktøyet har fått navnet AI Site Generator, og fungerer ved at du taster inn en beskrivelse av nettsiden du vil lage, og så svarer på noen oppfølgingsspørsmål. Så spytter den ut en fiks ferdig nettside med AI-generert tekst, bilder og animasjoner.

Nederst i artikkelen kan du se en video av hvordan det fungerer.

Går lenger enn bare maler

Avishai Abrahami, grunnlegger og CEO i Wix, skriver i lanserings-bloggposten at Wix har brukt AI i ulike sammenhenger helt siden 2016. For eksempel har Wix allerede en ChatGPT-basert tekstgenerator, bildegenerator, verktøy for å lage automatiske produktanbefalinger på shopping-nettsider, og så videre.

Den nye AI Site Generator-funksjonen, som ifølge Abrahami snart skal bli tilgjengelig, går imidlertid enda lenger.

Etter at du har svart på noen spørsmål i AI Site Generator, vil hele nettsiden, inkludert design, tekst og bilder genereres automatisk.

«Det er et unikt nettsted designet og skreddersydd for deg, etter dine behov, generert med AI og avanserte algoritmer.»

– Det som gjør dette banebrytende er at det ikke er en mal. Det er et unikt nettsted designet og skreddersydd for deg, etter dine behov, generert med AI og avanserte algoritmer, skriver Abrahami.

Designet og layouten skal være tilpasset for å passe best mulig med innholdet på nettsiden.

Bruk ChatGPT til å endre siden

AI Site Generator er basert på Open AIs ChatGPT, i tillegg til egenutviklede AI-løsninger.

Hvis du vil redigere den ferdige nettsiden senere, kan du bruke AI Site Generator til det også. Ifølge Abrahami skal du kunne be verktøyet om å gjøre endringer, og få det utført uten at du behøver å kode noe.

– Vi har gjennomført mange tester og hatt mange dyptgående diskusjoner med brukere for å bli trygg på at vi leverer virkelig verdi. Det er grunnen til at vi velger å gjøre dette nå, sier Abrahami.

Her kan du se en video av hvordan løsningen fungerer:

Som nevnt er tjenesten ikke lansert ennå, men skal komme snart. Vi har dermed ikke fått prøvd den for å finne ut i hvor stor grad du har kontroll på hvordan de ferdige nettsidene blir. Kommer de til å se ut som om de er laget med ferdige maler, eller blir det mulig å lage nettsider som ser unike ut og som passer med bedriftens merkevareprofil?