NorSIS flytter til NSM: - Jeg mener det vil styrke dem

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) vil fra årsskiftet bli en del av Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

Slettmeg.no er en gratis råd– og veiledningstjeneste for dem som føler seg krenket på nett og leveres av Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS), en uavhengig ideell organisasjon. 📸: Lise Åserud / NTB
Slettmeg.no er en gratis råd– og veiledningstjeneste for dem som føler seg krenket på nett og leveres av Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS), en uavhengig ideell organisasjon. 📸: Lise Åserud / NTB Vis mer

Overdragelsen skal styrke NSM som nasjonalt organ for forebyggende sikkerhet og knytte målgruppene tettere til det nasjonale cybersikkerhetssenteret, skriver regjeringen i en pressemelding.

– Jeg mener det vil styrke NorSIS å bli en del av NSM, som det nasjonale fagmiljøet for digital og forebyggende sikkerhet. Det er grunn til å forvente en positiv effekt av dette for arbeidet med en tryggere digital hverdag, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Ansatt i NSM

NorSIS er en uavhengig medlemsorganisasjon som jobber for trygghet i den digitale hverdagen. Senteret leverer blant annet tjenesten slettmeg.no, som er en gratis råd- og veiledningstjeneste for dem som føler seg krenket på nett.

Merkevaren NorSIS videreføres etter virksomhetsoverdragelsen, og enheten skal fortsette å være i Gjøvik.

Ansatte i NorSIS som følger overdragelsen, får tilbud om ansettelse i NSM.