Noen har laga et passord-spill, og vi hater det

Hvor langt klarer du å følge de dustete passord-krava i The Password Game?

The Password Game ber deg lage et passord som møter helt dustete krav. Akkurat som alle andre tjenester, med andre ord. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
The Password Game ber deg lage et passord som møter helt dustete krav. Akkurat som alle andre tjenester, med andre ord. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Et trygt og sikkert passord bør inneholde minst 20 tegn, minst én versal, minst to spesialtegn, minst tre siffer, minst fire asiatiske hovedsteder og minst fem termofysiske formler.

Eller, det er i alle fall det du får inntrykk av, når du prøver å lage ett. Det kan ofte fortone seg som et idiotisk spill, hvor du må finne finurlige måter å møte alle kravene, samtidig som du lager et passord du faktisk kan huske.

Nå har noen laga dette spillet, for å illustrere nøyaktig hvor dustete dagens passordregime er.

The Password Game

Du har kanskje hørt om utvikleren Neal Agarwal - han har i alle fall nesten 50.000 følgere på Twitter, og er kongen av morsomme hobbyprosjekter, mange av dem på publisert neal.fun.

Hans siste er The Password Game:

Her er målet ganske enkelt å lage et passord som møter alle kravene hans. Men, som vi alle vet, er det alltid lettere sagt enn gjort.

Spesielt her.

Bryter ut brann

Det begynner enkelt nok; ha minst fem tegn, minst ett siffer, minst én stor bokstav, minst ett spesialtegn. Så begynner det å skli ut.

Sifferne addert må bli 25. Du må ha med en måned i året. Et romertall. En av sponsorne må selvfølgelig med. Romertallenes produkt må være 35. En liten captcha-test må til.

Og sånn fortsetter det. Vi kommer ikke lenger enn regel nummer 10, som skaper problem med regel nummer 5 - og vi både elsker og hater det. Dette er akkurat like frustrerende som i virkeligheten.

- Jeg kom til regel 16, hvor jeg ble gitt et egg som het Paul som jeg måtte holde trygt. Så, på regel 18, brøt det ut en brann i passordet mitt, forteller en av spillerne på Hacker News.

💬 Hvor langt kommer du? Skryt under artikkel, da vel!