Nicholas var siviløkonom, nå har han ny jobb som data engineer: – Begynte som et nyttårs­forsett

– Det var gjennom masterstudiet på NHH at jeg fant ut at det var data jeg ville jobbe med, sier Glitnis nykommer Nicholas de Flon.

Nicholas de Flon er ny data engineer i Glitni Consulting.
Nicholas de Flon er ny data engineer i Glitni Consulting. Vis mer

Nicholas de Flon har fått seg jobb som data engineer i Glitni Consulting.

Selskapet spesialiserer seg på data, og markedsfører seg med "rådgivning og implementeringstjenester som hjelper deg med å hente ut verdi fra data".

Flon kommer sist fra Atea, og skulle egentlig drive med helt andre ting her i verden.

Lærte seg å programmere

Flon, som kommer fra Fredrikstad, er opprinnelig siviløkonom.

– Selv om det var et ganske stort sjangerhopp, så var det gjennom masterstudiet på NHH at jeg fant ut at det var data jeg ville jobbe med. Jeg har ikke angret én eneste dag - for dette er gøy! sier han i en inn/ut-melding til kode24.

– Det begynte faktisk som et nyttårsforsett om å lære seg å programmere på fritida, og har nå blitt starten på en karriere og et endeløst kaninhull å grave i. Takk gud for den ekstra ølen som sa ‘F@#* it!’, I owe you everything."

Flere fra Atea

Det er langt fra første gang det lille selskapet Glitni kaprer folk fra Atea. inn/ut-spalta på kode24 har tidligere fortalt om Eystein T. Kleivenes og Knut Arne Smeland som også slutta i Atea for å starte hos dem.

– Takk til Atea for en pangstart, men nå er det Glitni som gjelder, sier Flon, altså den siste i rekken.

– Jeg har allerede jobbet lenge med flere fra Glitni - og vet at dette er folk jeg kan lære masse av! Dette er et miljø stappfullt av erfaring og kunnskap, noe som gjør stedet til en gullgruve for meg som er sulten på å lære mer om data engineering og dataplattformer, og teknologier som Databricks, Snowflake, Fabric og dbt.