Nå sier React at du bør bruke et rammeverk. Det liker ikke alle

Ukas viktigste frontend-nyheter med ny React-dokumentasjon, Electron-bursdag og TypeScript 5.

"For nå står det nemlig (ukontroversielt nok) at det anbefales å bruke et rammeverk for å lage nye react-apper, som ikke faller i god fisk hos alle." 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
"For nå står det nemlig (ukontroversielt nok) at det anbefales å bruke et rammeverk for å lage nye react-apper, som ikke faller i god fisk hos alle." 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Dette var uken for uverifiserte UI-biblioteker ✅, og å bli venn med påskeharen 🐰 — og 6 700 ting skjedde i frontend-verdenen!

Eeeendelig var dokumentasjonen på plass også!

Da er de flunkende nye react-docsene dyttet ut på ordentlig. Jeg har gledet meg lenge til oppdaterte forklaringer og gode interaktive utfordringer og eksempler. Blant annet har den nye dokumentasjonen er endelig hooks og funksjonskomponenter defaulten (litt på overtid, eller? 👴).

Det er i hvert fall en komplett overhaling, med grundige forklaringer på mange av de avanserte konseptene. Alt i alt et veldig fint sted både for nybegynnere og viderekommende for å skjerpe react-skillsa.

Det er likevel ikke alle som er fornøyd med alt i omskrivningen. For nå står det nemlig (ukontroversielt nok) at det anbefales å bruke et rammeverk for å lage nye react-apper, som ikke faller i god fisk hos alle 🐟.

Electron har jubileum 🎈

Ooog forrige uke det har nemlig javascript-rammeverket jeg har et elsk-hat forhold til fylt hele 10 år 🍰

Det som startet som en engine for den nå pensjonerte teksteditoren Atom , har fått lov å leke seg med laptop-vifter og ellevill minnebruk i en hel dekade.

Til tross for litt uggent rykte om dårlig ressursbruk har vi fått nyte godt av mang en desktopversjon av browser-apper og som app-og-til (🤡) gir en enkel måte å få kryssplattform-støtte.

Typescript 5 er ute!

Vi har snakket om både betaen og release-kandidaten men nå er den nye versjonen av typescript altså her. Det betyr altså at du helt uten en cowboy-emoji (🤠) i commit-meldinga kan dytte prosjektet ditt opp på det aller nyeste typet JavaScript har å tilby ✨.

For å oppsummere det kuleste i den nye versjonen:

  • Dekoratorer
  • Strengere utledede typer fra funksjoner
  • Støtte for flere tsconfig -er
  • Bedre switch -case IDE-completions
  • Bedre typing for Enum

Hva gjør denne SQL-en da?

Forrige uke dukket en bitte liten app opp på internettet, og har i skrivende stund samlet seg litt over 2000⭐️ på GitHub. Denne luringen oversetter vanlig språk til SQL, og vice versa.Perfekt både for å få hjelp til spørringer, eller kanskje enda kulere: Få en språklig forklaring på hva en spørring gjør! 🤖

sql-translate kan du sjekke ut 👉 her 👈

Aaand that’s that! 👋 På gjensyn neste uke!